Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Markizáci »popravili« šéfa Jojky: Skončia za to Ďurianová, Bruchala a Rozboril na dlažbe?!

František Borovský nalákal do Jojky markizákov, no nevyplatilo sa mu to. Zobraziť galériu (8)
František Borovský nalákal do Jojky markizákov, no nevyplatilo sa mu to.

BRATISLAVA - Nečakaná situácia! František Borovský (37) odvčera nie je generálnym riaditeľom televízie Joj. Jeho posledné rozhodnutia v tejto funkcii však zahŕňali aj dohody s markizáckymi stálicami Mariannou Ďurianovou (37), Pavlom Bruchalom (36) a Vilom Rozborilom (47). Finančne nákladné hviezdy či plánovanie nových a zároveň drahých programov s ich účasťou sa však nepozdávali niektorým ľuďom vo vedení na Kolibe. Tí nakoniec dosiahli jeho odvolanie. Otázka je, čo bude s nováčikmi v jojkárskej stajni. Podľa našich informácií totiž ešte nemajú podpísané zmluvy.

Vieme, čo mu zlomilo väz! František Borovský bol vo štvrtok náhle odvolaný z postu generálneho riaditeľa Jojky. V momente, kedy sa z Koliby táto informácia rozšírila, už v jeho kresle sedel nový človek - Marcel Grega. Ten doteraz pôsobil na poste výkonného a finančného riaditeľa. Zaujímavé je, že do poslednej chvíle nič nenasvedčovalo tomu, že by mal dnes už bývalý televízny šéf prísť o svoju stoličku. 

Borovského odvolanie však nepredstavuje problém iba preňho samého, ale aj pre exmarkizácke hviezdy, ktoré len nedávno nahnal do jojkárkej stajne. Ako prvý prikvitol do jeho tímu Vilo Rozboril a nasledovali ho Pavel Bruchala a Marianna Ďurianová. Posledná dorazila časť tvorivého tímu Búrlivého vína. Ostro sledované prestupy však neboli všetkým po chuti. Podľa našich informácií sa na Kolibe vytvorili dva tábory - jeden za a druhý proti. 

Hovorí sa, že za všetkým treba hľadať ženu alebo peniaze. Práve finančné náklady spojené s novými moderátormi a ich novými programami sa vraj nepozdávali istej skupinke z vedúcich pozícií. Je im totiž jasné, že hviezdy ako Ďurianová či Rozboril nie sú lacné. A ako sa ukazuje podľa aktuálnych udalostí, ľuďom negatívne naladeným voči Borovského rozširovaniu personálu sa podarilo dosiahnuť jeho odvolanie. Dá sa teda povedať, že práve markizáci mu zlomili väz. 

Otázkou je, čo s nimi spraví nové vedenie, ktoré je prakticky proti nim. Naše zdroje totiž tvrdia, že nováčikovia ešte nemajú podpísané zmluvy. Topky.sk sa preto snažili s touto trojicou spojiť. Zareagoval zatiaľ len Pavel Bruchala. Som prekvapený. Nevedel som o tom, dozvedel som sa to pred 10 minútami,” povedal nám pri telefonickom rozhovore vo štvrtok večer. „Hlavne neviem, čo to znamená pre mňa,” dodal šokovaný moderátor. 

O svojej zmluve však nebol ochotný nič povedať. „Toto ja vám nebudem hovoriť. Viem, či ju mám podpísanú alebo nie, ale novinárom to rozhodne hovoriť nebudem,” odmietol odpovedať na našu otázku. „Osobne verím, že to, že skončí generálny riaditeľ, neznamená, že sa končí úplne všetko. Ale človek si nemôže byť istý v ničom,” poznamenal na záver Bruchala. Jeho neistota skôr svedčí o tom, že flek zatiaľ písomne poistený nemá. 

Papierom podložené nové miesto nemá podľa našich zistení ani Marianna Ďurianová. Aj vo výpovednej lehote je totiž stále ešte zamestnankyňou Markízy a PR oddelenie Jojky dávalo najavo, že o jej novom uplatnení sa ešte len bude rokovať. Odídencom zo žlto-modrej televízie sa tak ľahko môže stať, že nový riaditeľ ponuky toho predchádzajúceho stiahne. A v Záhorskej Bystrici už majú podľa našich informácií dvere zatvorené. Hviezdy teda nakoniec môžu skončiť na dlažbe. 

Čo na to konkurencia?

Václav Mika, RTVS: „Nebudem to komentovať. Nemám k tomu žiadne informácie.”

Matthias Settele, Markíza: „Nebudem komentovať dianie u konkurencie, sústreďujeme sa na Markízu, našich divákov a programy.”

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu