Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ťažký osud kráľovnej z Arabely: Odumiera jej mozog!

Jana Brejchová je známa aj ako kráľovná z rozprávkového seriálu Arabela. Zobraziť galériu (6)
Jana Brejchová je známa aj ako kráľovná z rozprávkového seriálu Arabela. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Trápi sa! Jana Brejchová (74) sa mnohým vryla do pamäti najmä vďaka legendárnemu rozprávkovému seriálu Arabela. Tam totiž česká herečka stvárnila postavu kráľovnej. No odvtedy prešli už desiatky rokov a dnes život niekdajšej televíznej hviezdy ani zďaleka nepripomína idylku. Blondínka totiž trpí vážnou chorobou, ktorá spôsobuje odumieranie jej mozgu.

Televízny seriál Arabela miloval azda každý. Od vzniku rozprávky však prešlo dlhých 34 rokov a už nič nie je také, ako bývalo. Najväčšia sláva diela je už dávno preč a ružovo to nevyzerá ani s niektorými jeho hlavnými predstaviteľmi. Napríklad s Janou Brejchovou stvárňujúcou manželku kráľa Hyacinta.

Začiatkom októbra minulého roka ju totiž jej dcéra, herečka Tereza Brodská, našla ležať v bezvedomí v jej byte. Len vďaka duchaprítomnosti a rýchlemu zásahu zachránila mame život. Spočiatku sa hovorilo, že za Brejchovej problémami môže stáť slabé srdce, no tieto špekulácie sa nepotvrdili. „Srdiečko má maminka zdravé ako repa. Dokonca 14 dní pred kolapsom bola na EKG a všetko bolo v najlepšom poriadku,“ povedala pre český denník Blesk herečkina dcéra.

Až ďalšie vyšetrenia ukázali, že problém je s mozgom. „Komplikácie spôsobuje úbytok bielej hmoty mozgu. To vyvoláva malátnosť, strácanie rovnováhy a všetko s tým spojené,“ prezradila na margo zdravotných problémov svojej mamy Brodská.

Herečka je momentálne hospitalizovaná na pražskej Rehabilitačnej klinike a nie je jasné, dokedy tam pobudne. „Nechceme to uponáhľať. S maminkou je to stále kolísavé. Raz je priam úžasná, druhýkrát má svoje nálady a nie je s ňou reč,“ dodala ustarostená dcéra, ktorá by si teraz asi zo všetkého najviac priala, aby sa stal podobný zázrak ako v rozprávke. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu