Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál s drogami, zúriví fanúšikovia: Nenávistná vojna v kapele Ine Kafe!

Konflikt basgitaristu Petra Forusa Fora a Vratka Rohoňa (vpravo) nahneval mnohých fanúšikov kapely. Zobraziť galériu (3)
Konflikt basgitaristu Petra Forusa Fora a Vratka Rohoňa (vpravo) nahneval mnohých fanúšikov kapely.

BRATISLAVA – Otriasajú sa v základoch! Slovenská pop-punková skupina INEKAFE neodštartovala tento rok príliš dobre. Dôvodom je vážny konflikt frontmana Vratka Rohoňa (40) s basgitarstom Petrom Forusom Forom. Ten v kapele po 13 rokoch nečakane skončil. Vyhadzov hudobníka úzko súvisí s drogovým škandálom, ktorý rozhádal aj väčšinu priaznivcov tohto zoskupenia.

Znechutení fanúšikovia! Kapela INEKAFE je na slovenskej hudobnej scéne dlhých 19 rokov. Za ten čas riešila viacero problémov. Posledné z nich mali za následok nečakaný vyhadzov Petra Forusa Foru, ktorý patril ku kľúčovým členom zoskupenia od roku 2000. V súvislosti s vážnym konfliktom sa ako príčina skloňujú drogy.

Nepriamo to naznačil Vratko Rohoň. Len deň na to, ako fanúšikom oznámila kapela Forusov odchod, si na sociálnej sieti zverejnil nasledovný status: „Drogy sú najväčšie svinstvo na svete. Leptajú osobnosti, osudy ľudí a vzťahy medzi nimi. Celý život nastavujem chrbát, aby som niekoho kryl. Výsledok? Pľuvance z každej strany. Stačilo. Mám 40 rokov a v tomto jednoznačne jasno. Nulová tolerancia. Už nikdy to nechcem mať v kapele a ani v jej okolí. Dúfam, že sa mi to už konečne v živote splní.” 

Vratkovi sme preto položili otázku, či sa jeho slová týkali priamo Forusa. „Každé takéto rozchody v kapele sú veľmi bolestivou záležitosťou. Veľmi ťažko sa o tom hovorí. Preto by som na vašu otázku povedal toľko, že všetko, čo som potreboval povedať, som povedal už na sociálnej sieti a viac sa k tomu vyjadrovať nechcem. Teraz je pre INEKAFE podstatné ísť ďalej, priniesť ľuďom nové pesničky a nie riešiť vojny,” poznamenal pre topky.sk spevák.

Forus sa na sociálnej sieti bránil a naznačil tiež, že hlavným dôvodom konca v kapele bola Rohoňova zložitá povaha. „Jeho zámer, ako ma očierniť a nechať vás si o mne myslieť, že beriem drogy, je fakt veľmi ponižujúci. Iba slaboch, ktorý v spoločnosti trpí sám sebou, toto môže povedať verejne,” reagoval basgitarista. Rohoň v tejto súvislosti priznáva, že jeho nátura je skutočne komplikovaná. „Stojím si za tým, že som zložitá povaha. Svojím spôsobom je však aj on zložitá povaha. Som ale rád, že sme to tých 13 rokov potiahli,” poznamenal líder kapely.

Spory v skupine však vážne narušili aj základňu priaznivcov. Mnohí dokonca chcú, aby kapela skončila. „Ja si myslím, že to nie je nič neštandardné. Zostava INEKAFE sa v priebehu rokov x-krát menila. Nie to ideálny jav, ale vždy to kapelu posunulo ďalej. Foro bol výrazná osobnosť, ale jeho ďalšie použitie v kapele bolo už nemožné,” komentoval negatívne reakcie fanúšikov Rohoň. „Do rozchodu som išiel so všetkým súvislosťami, ktoré s tým súvisia,” uzavrel interpret, pričom rozpad zoskupenia nepripúšťa.   

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu