Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivá spoveď dobodaného farmára: Z týchto slov mrazí!

Ján Strausz prehovoril o konflikte, ktorý mal podľa vlastných slov so svojím susedom. Zobraziť galériu (6)
Ján Strausz prehovoril o konflikte, ktorý mal podľa vlastných slov so svojím susedom.

BRATISLAVA – Krvavý skončil v nemocnici! Ján Strausz (28) z markizáckej reality šou Farma sa stal v piatok podvečer obeťou ozbrojeného útoku. Na jednej z bratislavských čerpacích staníc ho mal dobodať jeho 55-ročný sused. Dnes je však už statkár z najhoršieho vonku. Pre topky.sk sa rozhodol prehovoriť o hrozivých chvíľach, ktoré by najradšej zmazal zo svojho života.

Zabijem ťa! Tieto slová vraj vychádzali z úst útočníka tesne predtým, ako vrazil do markizáckeho farmára Jána Strausza nôž. Podľa jeho slov malo ísť o 55-ročného problémového suseda. Potetovaný mladík musel byť s dvoma bodnými ranami v oblasti brucha okamžite prevezený do nemocnice, kde o svoj život bojoval na operačnej sále. Krvavý incident sa stal v piatok podvečer na jednej z bratislavských čerpacích staníc. Dnes je už statkár doma, pre topky.sk poskytol exkluzívne informácie o incidente.

Prečítajte si vyjadrenie Jána Strausza k hrôzostrašnej udalosti. Uverejňujeme ho v pôvodnom znení:

Som doma, je mi lepšie. Lekári mi povedali, že mám obrovské šťastie. Jedna rana neprešla do sleziny, ďalšia bola mierená presne na srdce. Túto ranu zastavila kosť na rebrách. Mám 3 cm hlboké rany. V momente útoku som zacítil neskutočnú bolesť. Takú, akú ešte nikdy. Bol som v šoku, no na smrť som nemyslel. 

Útočník je na slobode, nafúkal vyše jedno promile a policajti ho z väzby prepustili myslím po 9 hodinách. Chcem sa opýtať, ako je to možné? Kedy stihol vytriezvieť? 

Svedkyňa vypovedala až v nedeľu, zároveň so mnou. Na základe čoho a akej výpovede bol prepustený? Čo ak by v nedeľu vypovedala, že ma napadol a dopichal on? To by pustili vraha? Mal známosť? Za ten čas, čo bol doma, mohol pokojne ovplyvňovať svedkyňu. Čo keď jej ponúkol peniaze, aby vypovedala v jeho prospech? Mám plno kamarátov biletárov, ktorí dajú na diskotéke sprostým drzým ľuďom len facku, a okamžite ich berú na policajnú stanicu. Nechávajú si ich tam 48 hodín.

K svedkyni chcem uviesť, že bola pri incidente, ale odzadu. Zároveň si spolu pofajčievali a vykecávali sa. Ona mi ani neposkytla prvú pomoc, nezavolala políciu a ani záchranku. Klamala vo výpovedi. Zoberiem si dobrého právnika a na jej odpovedi si zgustne. Ak jej to dokážu, má ešte aj krivú výpoveď, čo je ďalší paragraf. Je mi ľúto pumpárky, je to mladá baba. Zamotala sa do problémov, ktoré sa jej netýkali, ale mala radšej povedať, že nič nevidela a nie rozprávať nezmysly v prospech kamaráta.

Objavili sa informácie, že mal vreckový nožík. Ja som ten zaistený nôž videl, bol oblepený kostrami, bola to veľká kudla.

Ďalej neviem, prečo ho pustili, keď vo výpovedi priznal, citujem: „Áno, kričal som ‚Zabijem ťa‘.“ Ak by som ho napadol ja prvý alebo mu ublížil nejako, nepoviem ani slovo. Ten človek nemá ani škrabanec, ani lekársku správu. Aký mal dôvod pichať ma do srdca a pri tom kričať ‚Zabijem ťa‘?

To je pokus o vraždu, nôž mal otvorený vo vrecku a nachystaný už vopred s úmyslom bodať. Nemal vyskakovačku, čiže to mohol otvoriť jedine dvoma rukami. A ak by som ho napadol, tak by to nestihol ani otvoriť. A hlavne, mal by dovtedy aj nejaké poranenia. Veď mám 100 kg, keby som ho napadol, bolo by to na ňom vidieť, nemal ani rozbité okuliare. Prečo ma nebodal do ruky, nohy, ale na srdce?

A ak by som sa mal niekomu pomstievať, tak nie na vlastnom aute, na kamerách, pred svedkami a na monitorovanej pumpe v dnešnej dobe. Je to sused, hocikedy som si ho mohol podať a úplne ináč. No ja sa v dnešnej dobe bojím aj na niekoho zakričať, lebo každý hneď ide na políciu.

Píšu mi na Facebooku aj pumpárky, ktoré tam robia, že je to psychopat. Aj oni mali incidenty, keď tam bol napitý a obťažoval ich a aj zákazníkov. Môžete sa ich opýtať. Choďte sa popýtať psíčkarov a jeho susedov, čo je to za človeka. Ľudia sa ho vyslovene boja.

A čo sa stane, ak ho stretnem? Je milión percentné, že sa stretneme, no len tentokrát viem, že si budem dávať pozor. Keď ma napadne, určite to preňho nedopadne dobre! Ale opýtal som sa policajtov otázku: ‚Je to sused, čo ak ma napadne?‘ Policajt: ‚Treba utekať a volať políciu,‘ na čo som sa ho opýtal, čo s ním urobia, keď za dopichanie za bieleho dňa mu neurobia nič, ani ho nezatvoria. Odpovedal: ‚No asi nič, ale vraj môžem byť pokojný, nožík mu zaistili.‘ Ďalej sa pýtam, ak neutečiem a dobijem ho, čo potom? Policajt mi odpovedal: ‚Dopredu rozprávate vymyslené príbehy, ktoré sa ešte nestali,‘ a ak sa to stane, pôjdem do väzby za pomstu.

S páchateľom a pumpárkou bol aj tretí človek, ktorý sa tam s páchateľom opíjal. Ten sa mi prihovoril po incidente, že je z kriminálnej polície a zavolá mi sanitku. Povedal som mu, aby zavolal aj políciu. Na to mi ten človek povedal, že sa to vybaví a polícia sa volať nebude. Prišla sanitka, o chvíľu polícia, ktorú automaticky volal dispečing zo záchranky.

Po príchode polície človek, ktorý sa mi prihovoril, že je z kriminálky, začal rozprávať, že s políciou nechce nič mať, že má dosť svojich problémov a podobne, po čom ho policajti pustili preč a vôbec nebol spomenutý v zápisnici ani ako svedok. Pri výpovedi páchateľ povedal, že tam bol sám s pumpárkou. Pýtam sa, prečo svedka incidentu pustili a nezapísali do spisu ako svedka trestného činu?

Keby som toto ja urobil, dôjdu kukláči a tak ma nakopú do huby, že to nerozchodím. Nie je správny meter na ľudí. Dnes ľudia sedia v base za marenie výkonu trestu, u chlapca nájdu gram trávy a ide sedieť na 3 roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu