Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šok pre Viki Rákovú: Bratovi hrozí 5 rokov basy, je namočený do korupčného škandálu!

Brat Viki Rákovej - futbalista Róbert Rák - je obvinený v korupčnej afére. Zobraziť galériu (7)
Brat Viki Rákovej - futbalista Róbert Rák - je obvinený v korupčnej afére.

BRATISLAVA - Nemôže tomu uveriť! Viki Ráková (32) sa pred pár dňami po dlhšom čase ukázala v spoločnosti - nenechala si ujsť párty jojkárskeho Paneláku. No kým na večierku pózovala s úsmevom, teraz má hlavu plnú starostí. Futbalom totiž otriasa korupčný škandál a jedným z obvinených je aj herečkin brat Róbert Rák (35). Jeho meno pritom už raz v jednej takejto kauze figurovalo. Navyše, športovcova minulosť sa spája so závislosťou na automatoch, kvôli ktorej čelil aj exekúcii.

Problémy v rodine! Herečka Viki Ráková má momentálne hlavu v smútku. Slovenský futbal sa totiž zmieta v korupčnej afére, ktorá sa nepriamo dotýka aj jej. Medzi obvinenými, ktorých policajti zadržali, figuruje jej brat Róbert Rák. „Z trestného činu podplácania boli obvinené tri osoby: Ivan Ž., Róbert R. a Marián D., ktorí sú bývalí hráči a počas aktívnej kariéry pôsobili vo viacerých kluboch na Slovensku, v Česku, ale aj v Európe a dokonca v Ázii,”  povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Topky.sk v tejto súvislosti Rákovú oslovili s otázkou, čo si myslí o obvineniach voči svojmu bratovi. Herečka odpovedala stručne, ale jednoznačne. „Neviem si to o ňom predstaviť,” povedala nám v piatok. Z jej slov vyplýva, že o zapojení brata do škandálu pochybovala.

Bohužiaľ, cez víkend sa dozvedela krutú pravdu. Vyšli totiž správy, že všetci obvinení v korupčnej futbalovej kauze sa v plnom rozsahu priznali. Pre agentúru TASR to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Výška trestov zatiaľ známa nie je, ale podľa slov Tibora Gašpara hrozí bratovi známej tmavovlásky za úlohu sprostredkovateľa „tipovacej mafie” 2 - 5 rokov za mrežami.

Zaujímavé je, že toto nie je prvý raz, čo sa Rák spomína v podobnom prípade. Pred pár mesiacmi totiž odhalenie korupcie zamávalo maďarským futbalom. A šéf gangu podozrivého z manipulácie zápasov vo výpovedi spomínal aj slovenský duel Nitry proti Senici. Medzi inými sa údajne stretol aj s útočníkom Nitry hovoriacim po maďarsky, ktorý v minulosti hral za Diósgyör. Tento popis jednoznačne sedí na Róberta. „Počas stretnutia uviedli, že... zmanipulujú najbližší duel proti Senici, aby sa zbavili podlžností,” stálo v maďarskej zápisnici.

Brat známej herečky vtedy svoje zapojenie do aféry popieral a bol údajne v šoku z toho, že vodítka vo výpovedi smerovali nepochybne k nemu. No v jeho prípade je pritom naozaj ľahké uveriť v existenciu dlhov. V minulosti totiž kvôli hráčskej závislosti čelil dokonca aj exekúcii. Je možné, že opäť prepadol hracím automatom a takto riešil svoju situáciu?!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu