Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mrazivá spoveď: Princezná z Arabely o záhadných výjavoch počas klinickej smrti!

Známa česká herečka Dáda Patrasová pred dvoma rokmi prežila klinickú smrť. O zážitku porozprávala. Zobraziť galériu (6)
Známa česká herečka Dáda Patrasová pred dvoma rokmi prežila klinickú smrť. O zážitku porozprávala.

PRAHA – Takmer zomrela! Česká herečka Dáda Patrasová (57), ktorá je známa predovšetkým ako Xénia z úspešnej rozprávky Arabela, pred dvoma rokmi utiekla hrobárovi z lopaty. Českému denníku Aha! po prvýkrát porozprávala o hrôzostrašnom zážitku, ktorý sa jej stal počas lekárskeho zákroku. Čo prežila pri klinickej smrti?

Dáda Patrasová si pred dvoma rokmi vytrpela svoje. Počas operácie krčnej chrbtice totiž nastali nečakané komplikácie a známa česká herečka takmer zomrela - pľúca a hrudník jej zaliala krv. Ako však sama tvrdí, tento hrôzostrašný zážitok jej doslova zmenil život. Uvedomila si totiž, že jediné, na čom naozaj záleží, je zdravie. Všetko ostatné sú malichernosti. Pre český denník Aha po prvýkrát prehovorila o zážitku, ktorý sa odohral počas jej klinickej smrti.

Pri spomienkach tmavovlásky doslova mrazí. Po tom, čo sa začala na operačnom stole dusiť, videla samú seba zhora zo stropu, ako pri nej sedí doktor. „Hovorí mi: Ja som s vami, som s vami. Ja som mu odpovedala: Tak už niečo rob, ja nemôžem dýchať,opísala svoju klinickú smrť Patrasová.

Biele svetlo na konci tunela však nevidela. Namiesto toho sa jej pred očami objavil celý jej život. „Na ľavej strane boli moje deti a do toho mi mužský hlas hovoril monotónne a naliehavo: Nesmieš, nesmieš.‛ Na druhej strane som videla obdĺžnik a tam bolo moje detstvo. Objavil sa mi obraz z detstva, ako som robila gymnastiku. Mala som zostavu na hudbu Exodus. Vtedy som mala šesť rokov. Videla som sa, ako ju cvičím na koberci. Od šiestich rokov som si na to nespomenula. Až vtedy pri tom strope,“ zaráža svojou výpoveďou seriálová princezná. Potom už len videla, ako prichádzajú doktori s oživovacím prístrojom.

Čo je klinická smrť?

Klinická smrť nastáva vyhasnutím životne dôležitých funkcií – dýchania a/alebo činnosti srdca. To znamená, že v tomto stave lekárske prístroje nezaznamenávajú žiadnu aktivitu organizmu. Činnosť obehového a dýchacieho systému je nulová. Z lekárskeho hľadiska je človek prehlásený za mŕtveho, no napriek tomu žije. Pri tomto stave nedochádza k nezvratnému poškodeniu mozgu a preto je možné človeka resuscitáciou oživiť. Lekárskej vede sa doposiaľ nepodarilo tento jav úplne vysvetliť.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu