Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polonahá Mórová v koži a s bičom: Do 18 rokov zakázaná!

Diana Mórová a Tomáš Maštalír v hre Venuša v kožuchu Zobraziť galériu (14)
Diana Mórová a Tomáš Maštalír v hre Venuša v kožuchu

BRATISLAVA - Neprístupná! Už zajtra bude mať premiéru hra Venuša v kožuchu, ktorá má v divákoch prebudiť tie najskrytejšie vášne. Predlohou je novela o krutej žene a mužovi, ktorý je na nej otrocky závislý. Zaujímavé je, že na javisku tieto postavy stvárnia bývalí milenci Tomáš Maštalír (35) a Diana Mórová (42). Herečka sa pred divákmi objaví aj polonahá. Na nohách bude mať vysoké latexové čižmy. Jej kolega zas obojok okolo krku. Kvôli zobrazovaniu masochistických praktík sa mládež do divadla nedostane.

Bol to škandál! Keď v roku 1870 vyšla kniha s názvom Venuša v kožuchu, spoločnosťou to poriadne otriaslo. Leopold von Sacher-Masoch totiž opisoval sexuálnu rozkoš vyvolanú ponižovaním a trápením. Hrdinka vlákala svojho obdivovateľa do pasce, potom ho spútala a zbičovala. Odvtedy sa tieto praktiky nazývajú masochizmom. Jeho symbolmi sa stali kožuch a bič.

Teraz prichádza do divadla nová hra. Jej dej sa točí okolo toho, že sa mladý režisér Thomas v podaní Tomáša Maštalíra rozhodne adaptovať Masochov román na divadelné dosky. Zorganizuje konkurz, aby našiel herečku do hlavnej úlohy. Tak stretne Vandu stvárnenú Dianou Mórovou.

Na javisku sa bude prelínať súčasnosť s dielom Sachera-Masocha. Erotickému podtónu sa tu vyhnúť nedá, a tak má mládež do divadla Aréna vstup zakázaný. Herečka sa napríklad pred divákmi objaví v sporom oblečení pripomínajúcom dominu. Maštalír si zas musí zvykať na obojok okolo krku.

V súvislosti s blížiacou sa premiérou sme oslovili Mórovú, aby sme zistili, ako sa vo svojej najnovšej úlohe cíti. „Je to úžasná hra, veľmi náročná fyzicky aj textovo. Ale mám z toho obrovskú radosť, lebo som sa opäť niečo naučila a posunula v mojej profesii. Za to môžem ďakovať režisérke Enikő Eszenyi,” povedala nám herečka. Ako dodala, dúfa, že premiéra sa vydarí a diváci budú s ich výkonmi spokojní.

 


 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu