Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kronerov boj s psychickými problémami: Tajomstvo jeho depresií!

Janko Kroner dlhodobo bojuje s depresiami. Zobraziť galériu (7)
Janko Kroner dlhodobo bojuje s depresiami.

PEZINOK – Smrť priateľa bola obrovskou stratou! Nedávno sme vás na topkách informovali, že Janko Kroner (56) je už dlhšiu dobu hospitalizovaný na psychiatrii v Pezinku. Obľúbený umelec sa tam pod dohľadom odborníkov usiluje vymaniť z depresií, ktoré ho sužujú už dlhé roky. Donedávna mu bol veľkou oporou kamarát a zároveň psychiater Andrej Mayer. Ten však zhruba pred tri a pol rokmi prehral svoj boj s rakovinou. A odvtedy to ide s hercovým zdravím dolu vodou.

Janko Kroner sa nikdy netajil tým, že mu život komplikujú ťažké depresie. Tie sa u neho objavili už pred viac ako 22 rokmi, keď sa rozvádzal so svojou prvou manželkou Adrianou. V tom čase sa však talentovanému umelcovi podarilo za pomoci odborníkov pozviechať. Život si začal naplno užívať.

Veľkú zásluhu na tom mal psychiater Andrej Mayer, ktorý bol v roku 2006 riaditeľom bratislavskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou. „Natrafil som na vynikajúceho odborníka. Lekárovi však musíte veriť, zdôveriť sa mu so všetkými myšlienkami. Aj s tými, za ktoré sa možno hanbíte a najradšej by ste ich ukryli hlboko v sebe,“ povedal v jednom z rozhovorov Kroner, ktorý pomoc spomínaného profesionála vyhľadal vždy, keď sa u neho začali objavovať úzkostné myšlienky a strach.

„Ich vzťah pacient–lekár sa časom dostal do kamarátskej roviny. Janko a Andrej si boli veľmi blízki. Spoločne so svojimi rodinami trávili dovolenky a chodili spolu na chaty,“ dozvedeli sme sa od nášho zdroja. Zhruba pred tri a pol rokom však doktor náhle umrel na rakovinu. Kronera to nesmierne ranilo. Prišiel totiž o obrovskú oporu. „S Andrejovou smrťou sa Janko nevedel vyrovnať. Veľmi ho to trápilo. Dá sa povedať, že lekárov odchod bol akýmsi spúšťacím mechanizmom opätovných psychických problémov,“ prezradil topkám človek z hercovho okolia.

Koncom roka 2010 Kroner skolaboval a upadol do depresií. Prispeli k tomu ďalšie rany osudu - krachujúce divadlo a smrť svokra Mira Košického. A hoci po čase došlo k menším zlepšeniam, išlo len o dočasný stav. Ako sme vás nedávno na topkách informovali, už dlhšiu dobu je hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení v Pezinku. Podľa našich informácií ešte stále nie je v takej kondícii, aby sa mohol vrátiť späť do bežného života. Jeho kolegovia a množstvo fanúšikov mu však držia prsty. Veria tomu, že sa mu boj s démonmi podarí vyhrať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu