Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jaro Zápala prišiel v Markíze o flek: Nerozdýchal to?!

Jaro Zápala má v Markíze o jeden flek menej. Zobraziť galériu (8)
Jaro Zápala má v Markíze o jeden flek menej.

BRATISLAVA - Prišiel o funkciu! Jaroslav Zápala (47) už niekoľko rokov pracuje ako moderátor Televíznych novín. V Markíze však zároveň zastával aj post šéfa športovej redakcie. Práve v tomto oddelení totiž v Záhorskej Bystrici kedysi začínal. Najnovšie sa však s touto pozíciou musel rozlúčiť. Po mnohých personálnych zemetraseniach je teda ďalším človekom, ktorého sa dotkli zmeny v spravodajstve. A zdá sa, že sa mu to príliš nepáči.

Už nesedí na dvoch stoličkách! V roku 2008 sa Jaroslav Zápala po nehode Rasťa Žitného stal plnohodnotným moderátorom hlavnej spravodajskej relácie na Markíze. Popri tom však bol zároveň poverený šéfovaním športovej redakcii, kde kedysi v žlto-modrej televízii začínal. Tento vedúci post zastával minimálne štyri roky.

Teraz však nastala zmena! Po turbulentnom období, kedy o miesta prišli napríklad Karol Farkašovský či Juraj Mokrý, sa zmenilo aj vedenie športového oddelenia. Už pár dní v tomto kresle nesedí Zápala, ale doterajší šéfproducent športu Martin Lisý.

Topky.sk v Záhorskej Bystrici zisťovali dôvod, prečo sa niekdajší „šporťák” musel rozlúčiť so svojou doterajšou pozíciou. „Práca moderátora Televíznych novín si vyžaduje nasadenie celého človeka. V súčasnosti sú na moderátorov a redaktorov kladené čoraz väčšie nároky a zvládať dve funkcie je nesmierne náročné. Okrem toho v najbližších mesiacoch bude na obrazovkách Markízy a Dajto pribúdať čoraz viac športových prenosov. Preto sme sa rozhodli, že vedenie športovej redakcie zveríme ďalšiemu profesionálovi, a to Martinovi Lisému,” odôvodnila kroky vedenia hovorkyňa Markízy Tatiana Tóthová, ktorá tiež dodala, že Zápalu považujú za vynikajúceho športového odborníka. S jeho radami počítajú v redakcii aj naďalej. 

Reakciu sme sa snažili získať aj od samotného Zápalu. Ten nebol našou otázkou týkajúcou sa straty fleku nadšený. „Nechcem sa vyjadrovať. Neberte to osobne. Nechcem, aby vznikli nejaké šumy, tak sa radšej nevyjadrím,” povedal nám. Jeho nechuť komentovať vzniknutú situáciu naznačuje, že zmenou nadšený nie je. Je totiž známe, že šport bol odjakživa jeho srdcovou záležitosťou. A financie, o ktoré takto prišiel, určite tiež nie sú zanedbateľné.

Ak patrí Jaroslav Zápala k vašim obľúbeným moderátorom, podporte ho vo veľkej televíznej ankete Telkáč roka 2012. Hlasovanie nájdeteTU!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu