Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krutý vyhadzov Andrey Vadkerti: Zmarené plány, šokovaní kolegovia!

Andrea Vadkerti odišla z televízie TA3 za zvláštnych okolností. Zobraziť galériu (5)
Andrea Vadkerti odišla z televízie TA3 za zvláštnych okolností.

BRATISLAVA – Nečakaný odchod plný otáznikov! Pred pár týždňami došlo v spravodajskej televízii TA3 k poriadne prekvapivým zmenám. Moderátorka stanice Andrea Vadkerti (38) sa prostredníctvom mailu dozvedela, že u svojho chlebodarcu po dvoch rokoch náhle končí. Táto správa šokovala nielen samotnú brunetku, ale aj jej kolegov. Tí sa vraj zhodujú v tom, že tieto zmeny nie sú vôbec v súlade s kostolným poriadkom.

Čudný koniec! Andrea Vadkerti žije už pár mesiacov spoločne so svojou rodinou vo Francúzsku. Kvôli vlastnej talkšou Portrét, ktorú vysiela TA3, sa však v pravidelných intervaloch vracala na Slovensko. Náklady spojené s cestou si pritom hradila z vlastného vrecka. Tieto skutočnosti ju však od práce na projekte vôbec neodrádzali.

Okrem nárastu sledovanosti sa moderátorka tešila z rôznych ocenení a tiež z toho, že sa jej podarilo zlákať do programu hviezdy svetového formátu. Nečudo, že koncom roka 2012 mala ešte veľmi smelé plány - do relácie chcela dotiahnuť napríklad bývalého sovietskeho prezidenta Michaila Gorbačova, či významnú političku Madeleine Allbrightovú. Moderátorkine ciele však napokon stroskotali - vedenie stanice s ňou rozviazalo spoluprácu.  

Andrea sa o svojom vyhadzove dozvedela tak trochu netradične - prostredníctvom mailu. „Je to nedôstojné. Ľudia si majú povedať ďakujem, či zbohom osobne,“ neskrývala svoje rozčarovanie Vadkerti v nedávnom rozhovore pre týždenník Plus 7 dní. „Som sklamaná, ale po rokoch v televíznom svete už prijímam kariérne konce s pokorou,“ dodala.

Náhle "odpratanie" uznávanej moderátorky šokoval nielen ju samotnú, ale aj jej kolegov. „Bolo to nečakané rozhodnutie a všetci zostali poriadne zaskočení. Andrea je vo svojom odbore považovaná za veľkú odborníčku. Ovláda jazyky a ľudia z brandže ju vždy hodnotili pozitívne. Nikto vlastne nevie pravý dôvod toho, prečo skončila,“ dozvedeli sme sa od nášho zdroja.

Na príčiny brunetkinho vyhadzovu sme sa preto opýtali priamo v televízii. „TA3 je Andrei Vadkerti veľmi vďačná, jej prácu a úsilie na zlepšovaní kvality Portrétu si váži. Ako je známe, s rodinou sa presťahovala do zahraničia, čím by naša vzájomná spolupráca bola dosť komplikovaná,“ povedal nám k tomu výkonný riaditeľ Igor Čekirda.

Vadkerti si ale o týchto argumentoch myslí svoje. Aj jej predchodca Petr Bohuš, ktorý reláciu v minulosti moderoval, totiž na nakrúcanie dochádzal z Česka. „Vtedy to nikomu nevadilo. Ani pri mne necítili, či som v Bratislave alebo v Nice. Skutočné dôvody budú iné,“ povedala na margo toho brunetka, ktorú na poste moderátorky spomínanej talkšou nahradí Katrin Lengyelová.

Poriadnou iróniou na celej tejto záležitosti je, že cesty oboch spomínaných dám sa neskrížili po prvýkrát. Nová moderátorka relácie Portrét sa totiž v minulosti vydala za Martina Lengyela, ktorý bol spoluzakladateľom TA3 a zároveň bývalou láskou Vadkerti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu