Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štvrťstoročie stará fotka: Neuveríte, kto je tento známy Slovák!

Jozef Oklamčák, zakladateľ súťaže Miss Slovensko, na fotke z roku 1988. Zobraziť galériu (5)
Jozef Oklamčák, zakladateľ súťaže Miss Slovensko, na fotke z roku 1988. (Zdroj: archív J.O.)

BRATISLAVA – Dlhé vlasy, brada a okuliare v štýle Johna Lennona. Iba málokto by v 32-ročnom mladíkovi, ktorý svojím výzorom pripomína dieťa kvetov zo 70. rokov, spoznal známeho slovenského podnikateľa. A predsa, na fotografii starej 25 rokov nie je nikto iný ako zakladateľ súťaže Miss Slovensko a zároveň veľký znalec ženskej krásy Jozef Oklamčák (56).

Spoznávate ho? Aj keby sa mohlo zdať, že je na fotografii zvečnený úplne neznámy mladík vyznávajúci štýl hippies, v skutočnosti ide o úspešného slovenského podnikateľa Jozefa Oklamčáka. Ten v čase, keď záber vznikol, mal už rozbehnutú agentúru, ktorá takto pred 20-timi rokmi - presne 26. februára 1993 - po prvýkrát organizovala súťaž Miss Slovensko.

Keďže odvtedy prešlo dlhé obdobie, zisťovali sme, kde sa zrodil nápad vytvoriť takýto projekt sústredený na krásu. „Jednoducho to je niekde vo vnútri zakódované a príde taká situácia, keď človek začne plniť svoje poslanie, z ktorého sa nakoniec stáva celoživotná práca,“ povedal nám podnikateľ.

Začiatky však ani v jeho prípade neboli vôbec ľahké. Už päť rokov pred prvou Miss Slovensko sa snažil v čase socializmu obnoviť tradíciu súťaže krásy v Československu. „Vtedy mi za to hrozilo aj vyhodenie z práce. Garnitúra to vnímala ako vnášanie kapitalistických prvkov do vtedajšieho režimu. No zariskoval som a vyšlo to,“ zaspomínal na dávne obdobie znalec ženskej krásy.

Zároveň nám prezradil, že o nežné pokolenie sa zaujímal už ako malý chlapec. „Moja mama mi hovorila, že už ako dieťa som potajme cez kľúčovú dierku sledoval jej zákazníčky, ktorým pripravovala modely šiat,“ priznal Oklamčák so smiechom.

Ako vyzerajú tohtoročné finalistky súťaže Miss Slovensko? Kliknite SEM!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu