Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto na Plese v opere ešte nebolo: Demonštranti, nadávky a polícia v pozore!

Pred historickou budovou SND sa zišli aj demonštranti a polícia. Zobraziť galériu (14)
Pred historickou budovou SND sa zišli aj demonštranti a polícia.

BRATISLAVA – Tohtoročná plesová sezóna sa začala! Už tradične bola zahájená na jednej z najpompéznejších udalostí roka – Plese v opere. Trinásty ročník prestížneho podujatia sa konal v sobotu večer v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla. Na námestí pred bránou budovy sa však okrem návštevníkov bálu zišli aj demonštranti, ktorí protestom vyjadrili nesúhlas s touto udalosťou. Svoje názory dávali najavo aj prostredníctvom vulgarizmov, ktoré adresovali prítomným hosťom. Na pokojný priebeh dohliadali muži zákona.

Pozvaní hostia sa v priestoroch historickej budovy SND začali schádzať po 19:00 hodine. Už niekoľko minút po šiestej však stáli na námestí demonštranti vyjadrujúci nesúhlas s touto spoločenskou udalosťou. Organizátori štrajku rozdávali ľuďom bez domova a všetkým prítomným polievku, čaj i teplé oblečenie zdarma. Aby sa situácia nevymkla z rúk, na pokojný priebeh dohliadali policajti.

Pre samotných návštevníkov Plesu v opere boli pripravené kulinárske špeciality od výmyslu sveta, ktoré pripravovalo 40 kuchárov. O obsluhu sa staralo zhruba 120 čašníkov. Pre 300 hostí bola celkovo pripravená tona jedla. Samozrejmosťou boli aj exkluzívne vína, či iné kvalitné alkoholické nápoje. Punc luxusu dotvárali nádherne vyzdobené priestory divadla. „Vždy sa snažíme, aby sme udržali úroveň, ktorú si toto podujatie vytvorilo. Veľmi nám záleží na tom, aby sme to nepokazili. Istotou toho, že si Ples v opere udrží úroveň, je aj účasť vzácnych ľudí, ktorí prijali naše pozvanie,“ poznamenal v markizáckom spravodajstve herec Martin Huba.

Slávnostný večer odštartoval symbolickým úderom na gong. Príjemná povinnosť bola tentokrát zverená do rúk britskej popovej speváčke Sharleen Spiteri zo skupiny Texas. Moderátorkou v poradí trinásteho ročníka Plesu v opere bola operná diva Adriana Kučerová.

Pre prítomných bol pripravený pestrý program. Hostia si mohli pozrieť vystúpenie sólistov Viedenského štátneho baletu. O hudobný zážitok sa postarali napríklad tenorista Pavol Bršlík, či husľový virtuóz Vladimír Jablkonkov. Naplánované boli aj vystúpenia Heleny Vondráčkovej, Vaša Patejdla, Beáty Dubasovej, Cigánskych diablov i kapely Desmod. 

Honosná akcia nie je len o zábave, má aj charitatívny rozmer. Vybraní hostia totiž kúpou vstupenky v sume 500 eur prispeli na Detské kardiocentrum v Bratislave.

Čítajte viac o Plese v opere:

Ples v opere: Vyprsená mimozemšťanka Sklovská, odhalené nohy missiek a Heringhová za 9 000 €!

Ples v opere 2013: Sexi Šebestová, Kocianová a ďalšie na červenom koberci

Neuveriteľné: Heringhovej róba v cene ročného platu, Drobová sa pobila o šaty!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu