Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Čistky v Markíze pokračujú: Odpísali ďalšie štyri tváre!

Šéf spravodajstva Henrich Krejča pokračuje v čistkách. Zobraziť galériu (9)
Šéf spravodajstva Henrich Krejča pokračuje v čistkách.

BRATISLAVA - Stoličky sa stále trasú! V Markíze došlo príchodom Henricha Krejču (39) na post šéfa spravodajstva k viacerým personálnym zmenám. Uleteného Juraja Mokrého (35) nahradil v Počasí skúsený meteorológ, v hlavných správach skončili Miriam Šmahel Kalisová (27) a Karol Farkašovský (56). Najnovšie sa so svojou reláciou museli rozlúčiť štyria redaktori Lampárne, ktorej sa navyše mení vysielací čas.

Jedna zmena za druhou! V októbri nastalo v Markíze personálne zemetrasenie. Vyšlo totiž najavo, že svoju prácu tam ukončil zabávač Juraj Mokrý, ktorý moderoval víkendové počasie. Neskôr sa s televíziou rozlúčil Karol Farkašovský - tvár hlavného spravodajstva. Jeho kolegyňu Miriam Kalisovú presunuli do Nočných správ.

Všetko toto sa udialo návratom Henricha Krejču na post šéfa spravodajstva. A ešte to neskončilo! Ako sme už vtedy avizovali, turbulentné obdobie stále pretrváva. Najnovšie sa personálne rošády dotkli nedeľnej relácie Lampáreň, ktorá za práva občanov bojuje už 14 rokov.

Krejča sa totiž rozhodol Lampáreň skrátiť. S miestečkom sa kvôli tomu museli rozlúčiť štyria redaktori: Zuzana Šípošová a Matej Neumann, plus externistky Zuzana Túrliková a Radoslava Rusňáková. „Skrátili sme vysielací čas relácie Lampáreň, preto došlo k redukcii redaktorov. Väčšina z nich však aj naďalej zostáva v TV Markíza,” tvrdí hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská. Podľa našich informácií sa Neumann a Túrliková nateraz presúvajú do spravodajstva.

Vedenie sa však Lampárni rozhodlo zmeniť aj vysielací čas. Publicistický program po novom pôjde na obrazovkách namiesto pondelkového Reflexu. To následne znamená, že aj moderátorom tohto formátu Martine Mečiarovej a Pavlovi Bruchalovi ubudne z pracovných dní - namiesto piatich vydaní do týždňa budú mať len štyri.

Tip: Pozrite si program televízie Markíza na dnešný večer. Nájdete ho na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu