Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sklamaný a rozhorčený Rozboril: Je toto vôbec možné?!

Vilo Rozboril s malým Tomáškom so svalovou atrofiou. Zobraziť galériu (15)
Vilo Rozboril s malým Tomáškom so svalovou atrofiou.

BRATISLAVA - Opäť otváral oči! Vilo Rozboril (45) sa v rámci svojej relácie stretol so štvorročným Tomáškom. Tomu ešte ako malému bábätku diagnostikovali svalovú atrofiu. To znamená, že sa mu deformuje telo, nohy vôbec nefungujú. Úrady mu schválili invalidný vozík, no neskôr prišli na to, že to bol omyl. A tak mu zrušili nárok na špeciálne popruhy. Rodičia ho teda museli priväzovať šálom. Túto situáciu sa rozhodlo riešiť Modré z neba.

Úplné zúfalstvo! Eva a Dodo boli nesmierne šťastní, keď sa im pred štyrmi rokmi narodil syn. Po pol roku si však mama začala všímať veci, ktoré sa jej nepozdávali. Lekári jej obavy začali brať vážnejšie až v Tomáškových 10 mesiacoch, kedy mu diagnostikovali svalovú atrofiu.

„Plakal som aj tri mesiace v kuse, priateľka plakala  dva roky,” povedal Dodo. Jeho malý synček je však aj napriek chorobe usmievavým slniečkom. A hoci jeho diagnóza môže znamenať smrť do dvoch rokov, on už má štyri. Pre úrady to však nič neznamená. Kvôli nízkemu veku je totiž nulovým klientom, ktorý nemá nárok na nič.

Vozík síce dostal, no zistilo sa, že v podstate omylom. A tak ďalšie príslušenstvo museli rodičia oželieť. Namiesto špeciálnych popruhov používali na uväzovania syna šál. V tejto situácii niet pochýb, že pomoc z Modrého neba si naozaj táto rodina zaslúži.

„To, že je Tomáško neskutočne zlatý chlapec, diváci uvidia. Mňa ale najviac zaujali slová jeho rodičov, ktorí požiadali poisťovňu o príspevok na invalidný vozík. Schválili im ho, no po pár dňoch sa ozvali, že je to omyl, že vozík je drahý. Nakoniec blahosklonne povedali, že OK, už si ho nechajte, ale nič viac k tomu na chlapca nedostanete. Aká si mi krásna, ty rodná zem moja,” okomentoval tento príbeh rozčarovaný Vilo Rozboril. Ten neveril, že niečo takéto sa naozaj môže stať. Viac sa dozviete dnes večer na Markíze.

Tip: Presný čas vysielania a tv program na 2 týždne nájdete na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu