Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Farkašovský 3 týždne po vyhadzove z Markízy: Čakajte odplatu!

Karol Farkašovský sa riadi heslom, že každému sa raz všetko vráti. Zobraziť galériu (5)
Karol Farkašovský sa riadi heslom, že každému sa raz všetko vráti.

BRATISLAVA – Rozhorčený! Nie je žiadnym tajomstvom, že Karola Farkašovského (56) vyhadzov z Markízy poriadne zaskočil. Po viac ako piatich rokoch pôsobenia v modro-žltej televízii vníma moderátor tento krok ako veľký podraz. Svoje sklamanie dáva intenzívne a bez okolkov najavo. Najnovšie si do svojho bývalého chlebodarcu opäť rypol prostredníctvom vlastného blogu. V tejto spovedi nezabudol v závere podotknúť, že kompetentní za svoje kroky v budúcnosti zaplatia.

Každému sa raz všetko vráti! Tohto tvrdenia sa zrejme drží aj Karol Farkašovský, ktorý si po vyhadzove z Markízy musí hľadať novú prácu. Keďže žiadny džob v túto chvíľu nemá, čas si kráti rôzne. Napríklad aj prostredníctvom písania vlastného blogu, na ktorom zverejnil v pondelok poriadne štipľavý článok. 

Hoci sa v spomínanom texte bývalý markizák primárne zamýšľa nad skazenosťou tejto doby, neobišiel ani tému svojho vyhadzovu. „Na vlastnej koži som skúsil vlčie tesáky dnešnej doby, ktorú charakterizuje manažérsky fanatizmus úspor vo všetkom. Firma, ktorej venujete svoju tvár, meno, identitu, lojalitu a dlhé roky života, vás bez mihnutia oka podrazí. Prídete k šéfovi na poradu – a tam na vás čaká pasca. Namiesto porady - výpoveď,“ napísal vo svojej úvahe Farkašovský.

Ako nám moderátor v súvislosti s tým prezradil, text vznikol na podnet jeho známeho. „Požiadal ma, či by som sa mohol vyjadriť k nejakej aktuálnej téme. Keďže mám teraz viac času, reagoval som smerom k ľuďom, ktorí majú podobný osud ako ja. Nie je to o mne, je to o probléme, ktorý sa dotýka mnohých,“ povedal nám k tomu Karol.

Farkašovský v texte tiež nepriamym spôsobom naznačil, že s fungovaním televízie nie je stotožnený. Zaujímalo nás preto, prečo v Záhorskej Bystrici dlhé roky pracoval, keď ho to trápilo. „Markízu neriešim. Je to pre mňa uzavretá kapitola. Načo sa rýpať v minulosti?! Nemám potrebu škodiť Markíze,“ bránil sa Farkašovský. Ako tiež dodal, týmto konkrétnym príkladom len chcel poukázať na fenomén dnešnej doby. „Ľudí trápi to, že necítia, že firma za nimi stojí a sú len akýmsi nástrojom v rukách manažérov, ktorým chýba empatia. Aj takýmto spôsobom sa dostávame do morálnej krízy,“ povedal spravodajca.

Hoci teda Farkašovský tvrdí, že v blogu nechcel bývalému chlebodarcovi škodiť, v podstate naznačil, že kompetentní budú za svoje chyby pykať. „Božie mlyny melú svojim tempom a s neochvejnou istotou. Časy umelého retušovania sa raz skončia. Vrásky sa rozmnožia, šediny pribudnú, sily neostanú a oči posmutnejú. Vtedy sa začať učiť, čo je to úcta a rešpekt, už bude neskoro. Zase totiž nastúpia mladší, dravší, sebavedomejší, ktorí vám to vrátia aj s úrokmi,“ uzavrel rozčarovane moderátor.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu