Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozná tragédia u Gizky z Modrého z neba: Opäť zasahoval Rozboril!

Vilo Rozborila a Gizka Billíková si spolu zatancovali. Zobraziť galériu (15)
Vilo Rozborila a Gizka Billíková si spolu zatancovali.

BRATISLAVA - Opäť potrebovala pomoc! Gizka Billíková (30) je televíznym divákom dobre známa. Okrem toho, že sa predviedla v šou Slovensko má talent, účinkovala už aj v Modrom z neba. V markizáckom projekte sa však objaví aj túto stredu. Dôvodom je tragédia, ktorá sa v jej rodine odohrala - otec sa rozhodol pre dobrovoľný odchod z tohto sveta. Našťastie, slečna s Downovým syndrómom nevníma smutný fakt v celej jeho hrôze. Bezprostrednú gymnastku stále dokáže potešiť aj taká vec, že Vila Rozborila (45) donúti k tanečným kreáciám.

Gizka Billíková sa aj napriek hendikepu venuje gymnastike a tancu. Vďaka tomu sa už predviedla aj v šou Slovensko má talent. Modré z neba zas v roku 2008 potešilo nadané dievča účinkovaním v balete na doskách národného divadla.

Bohužiaľ, fungovanie združenia Arabeska, kde Gizka trénuje, je ohrozené. Celkovo sa život rodiny Billíkovcov zvrtol o 180 stupňov. K horšiemu. Otec Roman, živiteľ rodiny, si totiž pred pár mesiacmi siahol na život. Je ťažké vyrovnať sa nielen s jeho stratou, ale aj s ubúdaním finančných prostriedkov na Gizkinu umeleckú činnosť a štúdium sestry Márie.

V tejto situácii tanečnicina trénerka napísala list do Modrého z neba s prosbou o pomoc. A tvorcovia sa rozhodli vyhovideť. „Pre mňa bolo najsmutnejšie, keď som prišiel k nim a mama Milka mi povedala: Bože, zase nám budú ľudia závidieť ako po Talente. Podotýkam, že Gizka súťaž nevyhrala a teda sa nekonali ani peniaze. Niekedy to naozaj vyzerá, že ľudia si aj chorobu závidia,” skonštatoval Vilo Rozboril.

Moderátor nedá na mamu dvoch dievčat dopustiť. „Pre mňa je Milka jeden skvelý, obetavý človek. Odovzdala svoj život nielen dcére Gizke, ale aj vzniku tanečného súboru, ktorý dáva náplň života deťom s rovnakým ochorením. A keď prestal mať jej život zmysel, práve tieto deti jej podali pomocnú ruku. Veľká vec!” povedal nám Rozboril.

Samotná Gizka si našťastie tragédiu neuvedomuje v celých jej rozmeroch. Stále ju teší tanec a radosť mala aj zo stretnutia s markizákom. Dokonca ho v štúdiu prinútila k spoločným tanečným kreáciám. Ako to dopadlo, uvidíte už dnes večer.

Tip: Pozriete si večer Modré z neba alebo nejaký seriál? Vyberte si podľa tv programu na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu