Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rozhorčený Rozboril: Toto sa môže diať len na Slovensku!

Vilo Rozboril navštívil Petru a jej dcéru Nikolku. Zobraziť galériu (13)
Vilo Rozboril navštívil Petru a jej dcéru Nikolku.

BRATISLAVA - Úplná neistota! Vilo Rozboril (45) vo svojej relácii naráža stále na ďalšie neuveriteľné príbehy. V dnešnej časti sa stretne s Petrou (26), ktorej dcéra Nikolka (6) nerozpráva ani nechodí. Tento stav však nemá vrodený. Niečo spôsobilo, že pred tretími narodeninami začalo mať dievčatko problémy s chôdzou a rečou. Doktori presnú diagnózu ale doteraz nevedia. A na špeciálne pomôcky vraj malá pacientka nárok nemá. Nečudo, že moderátor len neveriaco krúti hlavou.

Všetko sa pokazilo! Petra považovala zdravé dieťa za ten najväčší dar, aký mohla dostať. Malá Nikolka ju tešila aj vtedy, keď sa jej vzťah s manželom rozpadol. Nakoniec sa však ukázalo, že dcérkino telíčko predsa len sužuje nejaká choroba.

Najprv sa objavila epilepsia, no neskôr sa k nej pridali ďalšie komplikácie. Dievčatko prestalo chodiť aj rozprávať. A vyšetrenia nepriniesli žiadnu konečnú diagnózu. „Po štvrtom roku ostala úplne ležiaca. Nič sa zatiaľ nezistilo. Iba tá epilepsia, ale nič viac, žiadny záver. Človek je bezbranný,” vyrozprávala sa Vilovi nešťastná matka.

A hoci má doma dieťa, ktoré sa nehýbe, dozvedela sa, že na lôžko s úpravou proti preležaninám Nikolka nárok nemá. Muselo preto zasiahnuť Modré z neba, ktoré darovalo nielen špeciálnu posteľ, ale aj kočík a terapiu na koňoch. „Bolesť rodiča z choroby dieťaťa je väčšia, než z jeho vlastnej. Ale to, že zo zdravej dcérky je v priebehu pol roka úplný „ležiak”, ktorému na Slovensku už skoro 4 roky nevedia ani určiť diagnózu, to je pre rodiča horor,” povedal nám rozhorčený Rozboril. „Zo slovenského zdravotníctva mám veľmi čudný pocit, aby som to povedal veľmi, veľmi mierne,” dodal moderátor. Viac uvidíte v stredu večer na Markíze.

Tip: Pozriete si Modré z neba alebo obľúbený seriál? Rozhodnite sa podľa tv programu na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu