Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žbirkov vysnívaný darček: Marika Gombitová!

Miro Žbirka a Marika Gombitová Zobraziť galériu (13)
Miro Žbirka a Marika Gombitová

BRATISLAVA - Legenda československej populárnej hudby Miro Žbirka oslávi svoje blížiace sa 60. narodeniny dvoma narodeninovými koncertmi v Prahe a Bratislave. Ako prezradil, tým najkrajším a najväčším darčekom by pre neho bola ďalšia spolupráca s Marikou Gombitovou (55).

Miro Žbirka bude svoje narodeniny sláviť na koncertoch s fanúšikmi. Ako umelec prezradil, veľkým prekvapením a unikátnym darčekom by pre neho bolo vystúpenie speváčky Mariky Gombitovej. "To by bol darček! Ale to je niečo, na čo si človek ani nedovolí pomyslieť, pretože všetci vieme, aké ťažké je Mariku inšpirovať čo i len k tomu, aby nahrala jednu pesničku," povedal 59-ročný spevák.

Žbirka následne uviedol, že nechce byť taký drzý a predstavovať si, že novinka od Gombitovej by bola práve jeho pesničkou. "V tomto smere som totiž už niekoľkokrát šťastie mal. Práve mojou pesničkou už porušila dlhú sériu nenahrávania. Ja osobne som preto v tomto smere skromnejší, čokoľvek by Marika nahrala, by bolo veľkým prekvapením, ktoré by nás všetkých potešilo. Marika sa niekoľkokrát vrátila na pódium a zaspievala si so mnou. Preto sa nemôžem sťažovať a z tohto pohľadu sa cítim veľmi privilegovaný," dodal Žbirka, ktorý si s Gombitovou zaspieval na udeľovaní cien Slávik v roku 2001. Dvojica sa vtedy prezentovala skladbou Nespáľme to krásne v nás. Tá sa nachádza na Žbirkovej nahrávke Modrý album (2001).

Gombitová naposledy verejne vystúpila na udeľovaní cien Zlatý puk v auguste 2002, kde sa predstavila so skladbami Paradiso a Úlomky spomienok. V roku 2005 nahrala so Žbirkom dueto Tajnosľubná, ktoré vyšlo na jeho albume Dúhy (2005). O dva roky neskôr vyšla na Gombitovej kompilácii Vyznanie jej nová pieseň Tak som chcela všetkých milovať, ktorú nahrala pre muzikál Adam Šangala.

Tento rok v januári speváčka po vyše štyroch rokoch opäť pozdravila svojich fanúšikov. Verejnosti sa prihovorila počas priameho prenosu relácie Legendy popu, ktorá bola venovaná jej tvorbe. Gombitová sa vtedy vyjadrila, že ak jej to zdravotný stav dovolí, bude opäť vystupovať a vráti sa medzi ľudí.

Prvý koncert s príznačným názvom Happy Birthday absolvuje Miro Žbirka 8. novembra v pražskej O2 arene. V hlavnom meste Slovenska, konkrétne v Slovnaft aréne, sa následne ukáže v stredu 5. decembra. Spoločnosť mu na nich bude robiť 55-členná Moravská filharmónia, s ktorou už účinkoval napríklad na festivale Petra Dvorského. Špeciálnym hosťom bude revivalová kapela Backwards. To, či sa na koncertoch ukáže aj niekto iný, zatiaľ nie je známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu