Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrel manžel Hany Gregorovej: Herec Brzobohatý by mal zajtra 80!

Herečke Hane Gregorovej zomrel milovaný manžel, skvelý herec Radek Brzobohatý. Zobraziť galériu (10)
Herečke Hane Gregorovej zomrel milovaný manžel, skvelý herec Radek Brzobohatý. (Zdroj: SITA, Topky.sk)

PRAHA - Náhle úmrtie! Vo veku 79 rokov dnes zomrel český herec Radoslav Brzobohatý, ktorý sa narodil v slovenských Vrútkach. Pre topky.sk to potvrdila samotná Hana Gregorová (60). Správa je o to smutnejšia, že by obľúbený umelec zajtra oslavoval krásne jubileum.

Topky.sk sa dnes spojili s Brzobohatého manželkou Hanou Gregorovou. „Je to pravda,” potvrdila nám herečka smrť milovaného manžela a okamžite prepukla do plaču. Strata je o to bolestnejšia, že včera ešte obľúbený herec stál pred kamerami v českom seriáli Vyprávěj. Nikomu by vtedy ani nenapadlo, že mu zostáva už len pár hodín života. Na piatok mal dokonca naplánovanú oslavu 80. narodenín.

Český portál Prásk tv. sa skontaktoval so synom zosnulého herca. „Odišiel mi najväčší parťák, kamarát a najlepší otec na celom svete, strašne to bolí. Bol to jeden z najslušnejších ľudí, ktorí tu na tomto svete existovali," poznamenal chvejúcim sa hlasom Ondřej.

Jeho otec vraj žiadne vážne zdravotné problémy nemal. „Bolo to náhle. Odišiel dôstojne, tak ako prišiel ako chlap, tak aj ako chlap odišiel," dodal umelec. Ako by otec povedal, je to predsa len život, ale je to strašne bolestivé a strašne ťažko sa mi o tom hovorí," uzavrel  s plačom trúchliaci syn.

Počiatočné správy o úmrtí obľúbeného herca hovoria o zlyhaní srdca. Podľa našich informácií zomrel v pražskej nemocnici a jeho manželku táto správa doslova zlomila. Príkladne sa totiž o Radka starala, chodila s ním na všetky vyšetrenia. V týchto chvíľach sú pri nej obe deti - dcéra Rola a syn Ondřej.

Umelec bol trikrát ženatý. Jeho prvou ženou bola Jaroslava Kolářová, s ktorou mal dcéru Radanu. S Hanou žil v manželstve 30 rokov. Keď sa spoznali, on bol vo zväzku s herečkou Jiřinou Bohdalovou, ona mala za muža Jordánca Gassana. Prvá sa rozviedla Gregorová, na jar 1982 aj Brzobohatý a krátko na to sa vzali. Spolu majú syna Ondřeja, dcéra Rola pochádza z Haninho prvého manželstva. Životní partneri spolu založili aj Divadlo Radka Brzobohatého.

Jeden z posledných rozhovorov s hercom Radkom Brzobohatým odvysiela dnes televízia Markíza v relácii Reflex.

Výber z filmovej a seriálovej kariéry Radka Brzobohatého:

1968 - Všichni dobrí rodáci

1971 - Pěnička a Paraplíčko

1978 - Princ a Večernice

1981 - Noční jazdci

1983 - Anděl s ďáblem v těle

1983 - Sněženky a machři

1988 - Cirkus Humberto

1997 - Nejasná správa o konci sveta

2001 - Šípková Růženka

2011 - Vrásky z lásky

VIDEO: Radek Brzobohatý s Michalom Dočolomanským vo filme Noční jazdci

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu