Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Farmárka Frčková šokuje: Adoptovala si dve malé Rómky!

Jana Frčková poskytla dvom mladým Rómkam teplo domova. Zobraziť galériu (12)
Jana Frčková poskytla dvom mladým Rómkam teplo domova.

BRATISLAVA – Prekvapivé! Hoci niet pochýb o tom, že farmárka Jana Frčková (46) má pozitívny vzťah k deťom, najnovšie ale svojou náklonnosťou k ratolestiam zaskočila aj najbližších. Pred pár dňami sa totiž rozhodla rozšíriť rodinu o dvoch členov. No nie hocijakých. Ako sme zistili, blondínka poskytla teplo domova dvom rómskym dievčatkám, ktorých sa vlastní rodičia zriekli.

Po tom, čo v apríli tohto roka Jana Frčková prišla o bábätko, má teraz opäť dôvod na radosť. Rozhodla sa totiž, že vezme osud do vlastných rúk a k deťom si pomôže inou formou – adopciou. No v túto chvíľu ešte nie úplnou. Zatiaľ si iba vyskúšala, aké by to bolo, keby vychovávala dve rómske dievčatká z detského domova.

„Niku a Naty som si adoptovala na týždeň, ktorý sme strávili v Golfovom rezorte v Báči. Okrem toho, že sa venovali tomuto športu, učili sa aj zásadám slušného správania, ktoré ku golfu neodmysliteľne patrí. Potom sme ešte spoločne strávili aj dva dni na Donovaloch,“ prezradila Frčková o spríjemnení prázdnin mladým slečnám.

Ako sme sa od bývalej farmárky dozvedeli, dievčatá si ju veľmi obľúbili a zažili spolu kopec zábavy. „Keď sa troška osmelili, tak si so mnou začali porovnávať rúčky a nožičky. Keďže som teraz opálená, tak mi hovorili:  „Janka, ale veď ty nie si gádža, ty si naša“,“ poznamenala so smiechom blondínka, ktorá nám tiež prezradila, že dievčatká sa za svoj pôvod vôbec nehanbili. Práve naopak.

Po pár dňoch strávených v spoločnosti „adoptívnej mamy“ sa slečnám samozrejme nechcelo odísť. „Povedali mi, že zažili najkrajší týždeň vo svojom živote. Veľmi plakali, keď museli ísť späť do domova. Ale sme v kontakte,“ prezradila so smútkom v hlase bývalá farmárka. „Dohodli sme sa, že na Vianoce si dievčatá vezmem k sebe a cez leto pôjdeme spolu na dovolenku k moru. Musia sa ale dobre učiť v škole a v domove poslúchať, aby som na nich nepočula sťažnosti," dodala s úsmevom Jana.

Zaujímalo nás teda, či po tejto skúsenosti neuvažuje nad tým, že by si nejaké dieťa skutočne osvojila už navždy. „S dievčatami mi bolo naozaj krásne. Takúto možnosť do budúcna nevylučujem,“ uzavrela neurčito Frčková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu