Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Richard Müller v kostole: Nemodlil sa, nakrúcal videoklip!

Richard Müller počas nakrúcania videoklipu. Všetko muselo byť tip-top. Zobraziť galériu (8)
Richard Müller počas nakrúcania videoklipu. Všetko muselo byť tip-top.

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller dnes nakrúcal videoklip k skladbe Klid, mír a pokora. Ide o dueto s českou speváčkou Terezou Kerndlovou, ktoré sa nachádza na jeho ostatnom štúdiovom albume Ešte (2011).

Na klip si vybrali netradičné miesto - Kostol sv. Márie Magdalény v bratislavskej mestskej časti Rusovce. Aj keď pôvodne chceli nakrúcať niekde v centre hlavného mesta, u predstaviteľov cirkvi nepochodili a tak si zvolili okrajovú časť mesta, kde im vyšli v ústrety. "Som rád, že to napokon takto dopadlo. Je to naozaj pekný kostol," povedal Müller na margo ranobarokovej stavby z roku 1668, ktorá v roku 1830 prežila požiar.

Na pľaci robila slovenskému spevákovi spoločnosť Tereza Kerndlová. Rodáčka z Brna priznala, že Müllera vždy obdivovala a na spoluprácu s ním sa tešila. "Richard je milý človek, veľmi charizmatický. Každé stretnutie, aj keď je len krátke, vo vás zanechá príjemný pocit," povedala v rozhovore.

Speváčka, ktorá ako tínedžerka začínala vo formácii Black Milk, prezradila, že sa o výbere singla Klid, mír a pokora a nakrúcaní videoklipu dozvedela len pred dvoma týždňami. "Keď mi zavolal, že chce so mnou robiť túto pieseň, tak má to veľmi prekvapilo, no zároveň potešilo," uviedla Kerndlová.

Dvadsaťpäťročná speváčka priznala, že nie je veriaca a preto pre ňu kostol nemá náboženský význam. Fascinuje ju však atmosféra týchto miest. S nakrúcaním v kostole už predtým mala skúsenosť, keďže v minulosti jeden videoklip čiastočne nakrúcala práve na takomto mieste. 

Režisérom videoklipu k piesni Klid, mír a pokora, ku ktorej hudbu zložil český pesničkár Xindl X, je Martin Hudák. Ten pre Müllera na jar 2010 nakrútil video k skladbe Už. Nový videoklip bude mať premiéru začiatkom apríla. Richarda Müllera bude okrem syna Markusa najbližšie zamestnávať koncertná šnúra Potichu tour 2, v rámci ktorej navštívi prevažne české mestá. Na Slovensku spevák zavíta do Bratislavy (10. mája), Piešťan (21. mája), Čadce (22. mája), Ružomberka (23. mája), Humenného (24. mája) a Spišskej Novej Vsi (25. mája). Špeciálnym hosťom jarného turné bude český spevák Dan Bárta. 

Päťdesiatročný Richard Müller, ktorý je na scéne už viac ako 25 rokov, počas kariéry spolupracoval s Andrejom Šebanom, Jarom Filipom, Oskarom Rózsom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Nebude to ľahké, Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Rieka, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc alebo V tom istom meste. Jeho najnovším albumom je spomenutá nahrávka Ešte (2011), na ktorej syn herca Vladislava Müllera a herečky Elišky Müllerovej spolupracoval najmä s Ivanom Táslerom. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým hudobníci spolupracovali na albume 01 (2001). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu