Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šmajda do Eurovízie so zmeneným menom: Uletený pseudonym!

Miro Šmajda alias Max Jason Mai Zobraziť galériu (4)
Miro Šmajda alias Max Jason Mai

BRATISLAVA - Hra na schovávačku! Topky.sk vás už v novembri informovali, že na Eurovision Song Contest 2012 pocestuje za Slovensko Miro Šmajda (23). Verejnoprávna televízia však začiatkom roka avizovala, že vybratý kandidát bude predstavený až v marci. Navyše, superstarista ohlásil koniec kariéry. Tieto dve skutočnosti vyvolávali pochybnosti o blondiakovej účasti na speváckej súťaži. Nakoniec nás však reprezentovať bude, nie však pod vlastným menom!

Do medzinárodnej pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest vyšle Slovensko Maxa Jasona Maia. Ide o nový projekt mladého hudobníka Mira Šmajdu, ktorý v Baku vystúpi so skladbou Don't Close Your Eyes. "Projekt Miro Šmajda je minulosťou, ukončil som jeho kariéru a začal som sa naplno venovať projektu Max Jason Mai," uviedol na dnešnej tlačovej besede spevák známy z projektu Česko Slovenská SuperStar. "Úprimne si myslím, že Miro Šmajda by nemal šancu dostať sa do finále Eurovízie, Max Jason Mai šancu má," dodal.

Súťažnú skladbu nahral s americkým producentom Michaelom "Elvisom" Baskettom priamo v USA, pričom o hudbu a text sa postaral on sám. Časť mena pre svoj nový umelecký projekt si vybral už dávnejšie. "Maxa Maia nosím v hlave už dva roky. Meno Jason som pridal až teraz, pretože sa mi veľmi páčilo. Je to, akoby som sa zamiloval na prvý pohľad," priblížil výber pseudonymu muzikant.

RTVS rozhodla o účasti Slovenska na Eurovízii 2012 v polovici novembra minulého roka. Hneď vtedy verejnoprávna inštitúcia pre topky.sk potvrdila ako vybratého kandidáta Mira Šmajdu. Oficiálne ho však v tejto úlohe predstavili až dnes. Interpret si bude náklady spojené so súťažou hradiť sám.

Reprezentovať nás bude v azerbajdžanskom Baku v druhom semifinále 24. mája, pričom o konkrétnom poradí rozhodne žreb. O postup do finále bude bojovať so zástupcami Srbska, Portugalska, Holandska, Macedónska, Bieloruska, Bosny a Hercegoviny, Ukrajiny, Malty, Arménska, Bulharska, Švédska, Turecka, Slovinska, Nórska, Chorvátska, Estónska, Litvy a Gruzínska. Veľké finále sa uskutoční 26. mája a v priamom prenose si ho budú môcť diváci pozrieť na Jednotke.

VIDEO: Pieseň, s ktorou bude Slovensko súťažiť na Eurovízii

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu