Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na pohrebe Karla Gotta (†80) sa zúčastnil aj Andrej Danko: Mal obrovský talent spájať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram K.G.)

PRAHA - Verejnú rozlúčku s česko-slovenským Maestrom na Pražskom hrade celebroval pražský arcibiskup Dominik Duka. Šéfovi parlamentu sa dostalo tej cti, že počas pietnej omše sedel medzi českou politickou špičkou.

Karel Gott bol jedinečným talentom, ktorý zasiahol a inšpiroval niekoľko generácií. Na jeho tvorbe podľa vlastných slov vyrastal aj Andrej Danko. "Karel Gott ľudí nerozdeľoval, on ich spájal. Spájal nielen susedov, ľudí rôzneho politického presvedčenia, ale aj národy. Bol to Čecho-Slovák telom aj dušou. Asi neexistuje človek, ktorý by ho nemal rád. Jeho charakteristickými črtami boli najmä pokora a ľudskosť. V tejto chvíli by sme sa mali len ukloniť a poďakovať sa za jeho lásku a dobrotu, ktorú všetkým celý život dával. Bude nám veľmi chýbať, ale jeho bohatá tvorba ho udrží nažive naveky," povedal počas krátkeho mediálneho brífingu po pohrebe Andrej Danko. 

Na pohrebe Karla Gotta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram K.G.)

Karlovi Gottovi bude z iniciatívy predsedu parlamentu venovaná aj zádušná svätá omša v novo-otvorenej kaplnke na Bratislavskom hrade, ktorá sa bude konať v nedeľu o 15-tej hodine.

Viac o téme: úmrtieZádušná omšaKarel GottAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu