Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jankovská po nechutných správach s Kočnerom neodišla naprázdno: Prilepšila si o poriadny balík!

(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka, ktorá si mala písať s Marianom Kočnerom a vybavovať preňho rôzne služby, sa vzdala svojej funkcie na Ministerstve spravodlivosti. Prilepšila si však o poriadny balík peňazí.

Monika Jankovská sa vrátila do sudcovského talára, avšak odvtedy, ako vyšlo najavo, že si s mužom z mafiánskych zoznamov mala vymeniť tisíce správ, je práceneschopná. Medzitým sa ukázalo, že pre Kočnera vybavovala aj rozsudky v jeho prospech v zmenkovej kauze, v ktorej je obžalovaný. 

Threema valcuje ďalších funkcionárov: Koniec Kosovej a Praženkovej kvôli zabíjačke s Kočnerom

Keď sa Jankovská vzdala funkcie štátnej tajomníčky na Ministerstve spravodlivosti, vznikol jej nárok na odstupné. Podľa portálu Aktuality.sk si Kočnerova "opička", ako ju sám Kočner nazýval, prilepšila o vyše 9000 eur.

Portál informácie zisťoval cez infožiadosť na Ministerstve spravodlivosti. Rezort Gábora Gála najskôr presnú výšku odstupného tajil, neskôr ju priznal. Okrem odstupného mala Jankovská aj štedré odmeny. 

Vysoké odmeny

Jankovská si okrem odstupného prilepšila aj odmenami. Štátnou tajomníčkou sa stala v roku 2012 a odvtedy až doteraz si na odmenách prilepšila zhruba o 23-tisíc eur. Rezor spravodlivosti jej každoročne vyplatil odmeny vo výške 4400 eur, okrem roka 2013, kedy doslala len 2235 eur. 

V rokoch 2012 a 2014 nedostala žiadne odmeny. Vtedy bol ministrom Tomáš Borec. Jankovskej štedré odmeny podpísala aj ministerka Lucia Žitňanská, aj napriek tomu, že to bola práve ona, ktorá sa snažila zabrániť tomu, aby sa bývalá štátna tajomníčka dostala do súdnej rady. Jankovská sa aj v komunikácii s Kočnerom o Žitňanskej vyjadrovala vulgárne. V roku 2019 získala Jankovská odmenu vo výške 3000 eur. 

Viac o téme: Ministerstvo spravodlivostiOdstupné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu