Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší škandál z THREEMY skolil šéfa súdu v Bratislave! Pokec s Kočnerom a stretnutie na parkovisku

David Lindtner
David Lindtner (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Štyria sudcovia Okresného súdu Bratislava III vyzývajú v súvislosti s medializovanými podozreniami svojho predsedu Davida Lindtnera, aby odišiel z funkcie. Šéf súdu údajne komunikoval cez aplikáciu Threema s Marianom Kočnerom.

Predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner končí vo svojej funkcii. Dnes ráno to oznámil ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi, ktorému priniesol svoju rezignáciu. Lindtner takto reaguje na medializované podozrenia o tom, že komunikoval s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema. Informácie priniesol denník Postoj.

Lindtner nie je jediný sudca, ktorý si písal s Marianom Kočnerom. Rovnako si tisíce správ mala s obvineným vymeniť aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. „Dohodli sme sa s pánom Lindtnerom a končí na pozícii predsedu Okresného súdu Bratislava III. Priniesol svoj abdikačný list, ja som to prijal, pretože tie veci, ktoré sa udiali, sú neakceptovateľné. On je veľmi dobrý odborník, ale v tejto situácii zlyhal. Sudca musí za každých okolností dbať na svoje správanie sa na verejnosti," povedal Gál.

Stanovisko Lindtnera

Lindtner potvrdil svoje stanovisko, že nesie plnú zodpovednosť za to, že ako predseda súdu stratil dôveru kolegýň. „Preto som ministrovi spravodlivosti SR Gáborovi Gálovi dnes doručil moje písomné vzdanie sa funkcie predsedu Okresného súdu Bratislava III,“ uviedol sudca Lindtner.

Na odchod ho vyzývali sudcovia

Štvorica sudcov bratislavského Okresného súdu žiadala odchod svojho šéfa Davida Lindtnera. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla Katarína Javorčíková z iniciatívy Za otvorenú justíciu. Podľa sudcu Maroša Feketeho, Ivany Feketeovej, Ivana Parteka a Karola Poslucha sú informácie o údajnej komunikácii Lindtnera s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema neakceptovateľné a v rozpore s morálkou.

Kočnerove dopisovačky s Bašternákom: Maroš, na basu sa nedá pripraviť, stojí v správach

Z Threemy vyplýva, že s Marianom Kočnerom, údajným objednávateľov vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice, mal dobrý vzťah aj predseda bratislavského súdu David Lindtner. Podľa denníka Postoj s ním komunikoval od jesene 2017 do jari 2018, mali sa spolu aj stretnúť. Preberali témy ako premlčanie objednávky vraždy Silvie Volzovej, účinnú ľútosť pre Ladislava Bašternáka, ale aj Božie mlyny. Ako uviedol denník, Lindtner nie je medzi sudcami, ktorým polícia vzala mobilné telefóny pre podozrenie z kontaktov na Kočnera. Obaja si však podľa Threemy vymenili okolo 200 správ. Z ich komunikácie vyplýva, že sa minimálne raz stretli a viackrát si volali.

Viac o téme: SudcoviaThreemaDavid Lindtner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu