Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

OĽaNO prichádza s "celebritnou" kandidátkou: Po Matovičovom boku sa objavil aj Pročko či tenista

Eduard Heger, Igor Matovič a Gábor Grendel Zobraziť galériu (34)
Eduard Heger, Igor Matovič a Gábor Grendel (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Matovičovci už niekoľko dní taja, kto bude ich jednotkou na kandidátke do parlamentných volieb. Líder OĽaNO Igor Matovič už viackrát avizoval že ide o "obyčajnú ženu z východného Slovenska". Dnes sa hnutie rozhodlo predstaviť celú kandidátku a v kontexte udalostí je samozrejme aj "odtajnenie" identity ženy z čela kandidátnej listiny. Na kandidátke je spolu s tenistom či bývalým vyšetrovateľom.

VIDEO Tlačový brífing OĽaNO ku kandidátke:

OĽaNO predstavilo kandidátku, na ktorej je zabávač, herec aj tenista

Matovič na tlačovej konferencii potvrdil, že OĽaNO do volieb povedie Mária Šofránko (ide o spomínanú obyčajnú ženu), ktorá pochádza z východného Slovenska a pôsobí ako pedagogička. Z druhého miesta bude kandidovať tieňový minister obrany OĽaNO Jaroslav Naď. Tretie miesto obsadí bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica.

Mária Šofranko bude kandidovať z prvého miesta za OĽaNO
Zobraziť galériu (34)
Mária Šofranko bude kandidovať z prvého miesta za OĽaNO  (Zdroj: Topky/Maarty)

Zo siedmeho miesta kandiduje aj bývalý zabávač Jožo Pročko
Zobraziť galériu (34)
Zo siedmeho miesta kandiduje aj bývalý zabávač Jožo Pročko  (Zdroj: Topky/Maarty)

Okrem iného sa tiež na kandidátke objavil aj bývalý zabávač Jožo Pročko na čísle sedem. Na čísle deväť sa zase objaví Anna Remiášová, matka nebohého Róberta Remiáša, ktorý prišiel o život vo svojom aute, ktoré roku 1996 explodovalo v Bratislave na križovatke smerom na Karlovú Ves. Dodnes je na mieste pamätník. Medzi ďalšími kandidátmi sa nachádza aj tenista Karol Kučera, ktorý trénoval napríklad aj Dominika Hrbatého.

Karol Kučera
Zobraziť galériu (34)
Karol Kučera  (Zdroj: Topky/Maarty)

Anna Remiášová kandiduje z deviateho miesta
Zobraziť galériu (34)
Anna Remiášová kandiduje z deviateho miesta  (Zdroj: Topky/Maarty)

Kandidátka medzi poslednými

S odovzdaním kandidátky sa museli strany poponáhľať do polnoci 2. decembra. Ako úplne poslední prišli krátko pred polnocou odovzdať kandidačnú listinu predstavitelia hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Jeho predseda Igor Matovič nechcel prezradiť konkrétne mená na kandidátke, napokon iba potvrdil, že na jej čele bude žena z východného Slovenska.

„Všetci vedia, že tú politiku robíme inak. Keď sa naši poslanci raz do parlamentu dostanú, v ďalších voľbách pôjdu na koniec kandidátky a skladajú účty občanom. Na čele našej kandidátky bude stáť obyčajná žena z východu. Takýmto ľuďom dávame vždy v politike priestor,“ vyhlásil Matovič. V budúcoročných parlamentných voľbách to podľa lídra hnutia bude zápas dobra a zla, zápas Dávida s Goliášom.

Matovič bude už tradične kandidovať zo 150. miesta kandidátky. Posledné miesta obsadia aj všetci ostatní poslanci Národnej rady SR za hnutie OĽaNO, konkrétne Ján Budaj, Gábor Grendel, Ján Marosz, Miroslav Sopko, Natália Milanová, Marek Krajčí, Martin Fecko a Eduard Heger.

Na čele "žena z východu"

Sám Matovič už včera na sociálnej sieti čiastočne odhalil spomínanú ženu z prvého miesta kandidátky. "Pred chvíľou s “obyčajnou ženou z Východu” ... zajtra Vám ju a ďalších skvelých ľudí na najlepšej kandidátke akú kedy OĽANO malo, veľmi rád predstavím - o 13h na našej tlačovke," napísal Matovič v statuse, pričom identitu ženy stále nevyzradil.

Igor Matovič so ženou, ktorá bude kandidovať z prvého miesta OĽaNO
Zobraziť galériu (34)
Igor Matovič so ženou, ktorá bude kandidovať z prvého miesta OĽaNO  (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Viac o téme: KandidátkaIgor MatovičOĽaNOMária Šofránko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu