Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľké veci v kybernetickom priestore počas volieb v USA: Blokovali vyše 200 účtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Mikroblogovacia sociálna sieť Twitter v noci nadnes oznámila, že v súvislosti s podozrením zo zasahovania do prezidentských volieb v USA svojho času zablokovala približne 200 twitterových účtov, ktoré mohli byť napojené na Rusko.

Spoločnosť Twitter tiež priznala, že spravodajská televízia Russia Today jej zaplatila 274.000 dolárov za reklamu na twitterových stránkach. Cieľovou skupinou inzerátov boli podľa Twitteru americkí používatelia internetu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na vyhlásenie spoločnosti Twitter zverejnené v noci nadnes po schôdzke jej predstaviteľov so zástupcami Kongresu.

Vo vyhlásení Twitteru sa uvádza, že výbory na kontrolu tajných služieb v Senáte a Snemovni reprezentantov dostali od Twitteru reklamné inzeráty zverejnené na troch twitterových kontách: @RT_com, @RT_America a @ActualidadRT, ktoré boli zacielené na americký trh v roku 2016. Bolo to 1800 tweetov, ktoré boli "zjavne alebo potenciálne zamerané na americký trh", pričom šlo najmä o aktuálne spravodajstvo. Twitter tiež tvrdí, že v čase prezidentských volieb v USA aktívne odstraňoval tweety, ktoré mohli byť posudzované ako zasahovanie do volebného procesu. 

Viac o téme: VoľbyUSATwitter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu