Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Clintonová prelomila mlčanie po porážke: Je to bolestivé, ale Trumpa by sme mali prijať

Hillary Clintonová Zobraziť galériu (2)
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA, SITA, fivethirtyeight.com)

NEW YORK - Mrzí ma, že sme tieto voľby nevyhrali. Vyhlásila to dnes kandidátka Demokratickej strany na úrad amerického prezidenta Hillary Clintonová vo svojom prvom prejave po oznámení takmer konečných výsledkov volieb.

Národ "je omnoho hlbšie rozdelený, než sme sa domnievali," povedala Clintonová svojim priaznivcom v New Yorku. Zároveň priznala svoju porážku a svojich podporovateľov vyzvala, aby rešpektovali výsledky volieb.

"Donald Trump bude náš prezident. Mali by sme ho prijať s otvorenou mysľou a dať mu šancu viesť," uviedla Clintonová podľa agentúry DPA. Clintonovej príchod na pódium sprevádzal dlhý potlesk. Nadšenie a podporné ovácie sprevádzali aj celý jej príhovor. Spolu s Clintonovou prišiel na pódium aj jej manžel bývalý prezident Bill Clinton.

Zúčastniť sa tejto prezidentskej kampane bolo podľa nej tou najväčšou poctou v jej živote. Výsledky volieb označila za "bolestivé", snaha zvíťaziť však nebola len jej osobnou ambíciou, ale snahou "krajiny, ktorú milujeme". Americká demokracia je závislá na "pokojnom odovzdaní moci", zdôraznila Clintonová v prejave, ktorý citovala agentúra AP.

Clintonová prelomila mlčanie po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: VoľbyDonald TrumpHillary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu