Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posledná šanca, ako zarobiť na voľbách v USA: Bude to tesné, ale vyhrá Hillary

Donald Trump a Hillary Clinton Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a Hillary Clinton (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Už o necelé dva dni spozná svet najmocnejšieho prezidenta na svete. V prieskumoch verejnej mienky zatiaľ vedie Hillary Clintonová nad Donaldom Trumpom o pár percentuálnych bodov. Všetko sa však ešte môže zmeniť. Aké sú kurzy na kandidátov a koho tipujú analytici?

V USA vrcholí kampaň pred utorkovými prezidentskými voľbami. Hillary Clintonová viedla vo väčšom počte prieskumov, realizovaných v posledných dvoch mesiacoch pred prezidentskými voľbami v Spojených štátoch, než Barack Obama v rokoch 2008 a 2012.

 

Prieskumy hrajú v prospech Clintonovej

Kandidátka Demokratickej strany viedla nad nominantom Republikánskej strany Donaldom Trumpom v 93 percentách všetkých prieskumov uskutočnených počas dvoch mesiacov pred voľbami 8. novembra. Trump získal väčšiu podporu než Clintonová iba v troch percentách z nich, ďalšie tri percentá prieskumov ukázali nerozhodný stav.

Oslovili sme analytikov na zahraničnú politiku, aby vysvlovili svoje tipy, kto z dvojice Hillary Clinton a Donald Trump.

1. Ján Kovář

Hillary Clinton 52% - 48% Donald Trump

"Stále by som si tipol pomerne tesné víťazstvo Hillary Clinton."

2. Jaroslav Naď

Hillary Clinton 70% - 30% Donald Trump.

3. Jakub Janda

Tipol by som si tesné víťazstvo Hillary Clinton.

Kurz nedokážem povedať.

4. Dušan Fischer

Hillary Clinton 70% - 30% Donald Trump.

Slovenskí tipéri dúfajú vo víťazstvo prvej americkej kandidátky

Ako vyzerajú tipy Slovákov? Na koho vsádzajú svoje peniaze? „Tipéri Niké veria v amerických prezidentských voľbách viac Hillary Clintonovej. Predovšetkým v uplynulom týždni sa však pomer stávok na oboch kandidátov začal vyrovnávať, zrejme dôsledkom zverejnenia nových predvolebných prieskumov či otvorením vyšetrovania Clintonovej elektronickej pošty zo strany FBI," zareagoval pre Topky Tomáš Bartoněk zo stávkovej spoločnosti Niké.

Aj keď prevažujú tipy na Clintonovú, Slováci začínajú vsádzať aj na Trumpa. "Kandidátka demokratov stratila jednoznačnú prevahu v podaných stávkach a republikánovi Trumpovi verí pri zaujímavom kurze 2,90 aktuálne až 45% tipérov. Clintonová má podporu 55% tipujúcich, pričom kurz na jej víťazstvo narástol za posledný týždeň z úrovne 1,12 na súčasných 1,36," dodal Bartoněk.

Vysoký kurz na Donalda Trumpa láka tipérov
Zobraziť galériu (2)
Vysoký kurz na Donalda Trumpa láka tipérov  (Zdroj: Nike)

Topky ponúknu ONLINE spravodajstvo

Priebeh volieb môžete sledovať v utorok. Výsledky volieb spolu s komentovaným spravodajstvom Topiek sledujte už v stredu skoro ráno.

Viac o téme: Donald TrumpHillary ClintonNikéUsaAmerické voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu