Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Afganistane predišli katastrofe: Zadržali nákladiak plný výbušnín, je za tým známa skupina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KÁBUL - Afganská polícia dnes oznámila, že zatknutím podozrivej osoby, ktorej nákladné auto bolo naložené výbušninami, zamedzila, aby bol v hlavnom meste Kábul podniknutý veľký bombový útok. Informuje o tom agentúra AP.

Náčelník kriminálneho oddelenia kábulskej polície dnes na tlačovej konferencii spresnil, že v aute bolo naložených 2700 kilogramov trhavín. Policajti dali podozrivému šoférovi príkaz, aby so svojím vozidlom zastavil, keď sa však dal na útek, zastrelili ho. Policajný náčelník uviedol, že za plánovaným útokom, ktorý mal byť podniknutý niekde v ľuďmi preplnenej časti Kábulu, stojí na Taliban napojená teroristická sieť rodového klanu Hakkáníovcov.

Hakkáníovci sa najnovšie dostali do mediálneho povedomia pred niekoľkými dňami po tom, čo vojaci vyslobodili na území Pakistanu z ich rúk jednu kanadsko-americkú rodinu. Manželov a ich tri deti väznili títo teroristi päť rokov.

Sieť Hakkáníovcov je partizánska povstalecká skupina bojujúca proti Spojenými štátmi vedeným silám NATO v Afganistane. Založil ju svojho času paštúnsky vojenský veliteľ, mudžahedín mulla Džaláluddín Hakkání. Základňu má skupina v Afganistane, odkiaľ aj operuje.

Viac o téme: BombaBombový útokTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu