Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

K útoku v Dagestane sa prihlásili teroristi: Za smrť policajta môže Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - Džihádistická skupina Daeš sa dnes prihlásila k zodpovednosti za útok v ruskom Dagestane, pri ktorom zahynul jeden policajt a ďalší utrpel zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

Ruské úrady v pondelok oznámili, že dvaja muži vyzbrojení nožmi napadli troch policajtov v meste Kaspijsk na pobreží Kaspického mora. Jedného muža zákona zabili a ďalšieho zranili pred tým, ako tretí policajt útočníkov zastrelil. Vyhlásenie, ktoré dnes zverejnila propagandistická agentúra Daeš nazvaná Amák, označila útočníkov v Kaspijsku za "vojakov Daeš".

Policajný hovorca v Kaspijsku uviedol, že na mieste útoku našli vlajku so symbolmi Daeš. Útočníci v tínedžerskom veku podľa neho pracovali v miestnom závode a jeden z nich bol známy polícii pre svoje radikálne názory.

Dagestan je prevažne moslimský región ležiaci medzi Čečenskom a Kaspickým morom. Táto severokaukazská republika je už dlho semeniskom islamským militantov, ktorí často útočia na policajtov i štátnych predstaviteľov. Niektorí prisahali vernosť IS a stovky tamojších obyvateľov sa pridali k tejto skupine v Sýrii a Iraku.

Viac o téme: útok DagestanDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu