Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rabín varuje po útoku v Barcelone: Židia, vráťte sa do Izraela, Európa je už stratená

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

BARCELONA- Európa je stratená. Vráťte sa domov. Španielský židovský duchovný po útoku v Barcelone varuje. Zároveň vyzýva všetkých Židov, aby opustili Španielsko. Obul sa aj do politikov, ktorí si nevedia dať rady s radikálnym islamizmom.

Rabín Meir Bar-Hen z Barcelony tvrdí, že Európa je stratená. Z tohto dôvodu vyzýva všetkých Židov, aby sa vrátili do vlasti. Starý kontinent podľa neho prehráva boj s terorizmom. V Španielsku sa teroristom darí, nazýva ho "liahňou islamistického teroru,". Tieto tvrdé slová citujú britské médiá, ktoré prevzali rozhovor rabína z izraelskej agentúry JTA.

Poškodené vozidlo.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter.com/Mustafa Bağ)

Kupujte nehnuteľnosti a odíďte

"Hovorím našim členom: Nemyslite si, že sme tu nastálo, kupujte nehnuteľnosti v Izraeli. Toto miesto je stratené. Nezopakujte chybu alžírskych a venezuelských Židov. Radšej skôr ako neskôr," tvrdí Bar-Hen. Jeho smutné varovanie prišlo po barcelonskom útoku, ktorý zanechal po sebe 13 mŕtvych a vyše 120 ranených. K ďalšiemu útoku autom došlo o niekoľko hodín neskôr v meste Cambrils. Pri tomto incidente zahynula jedna žena a viacero osôb utrpelo zranenia.

Rabín Meir Bar-Hen
Zobraziť galériu (3)
Rabín Meir Bar-Hen  (Zdroj: YouTube)

Nevedia si rady

Jeho slová idú trochu v protiklade s vyjadrením Židovskej federácie v Španielsku, ktorá plne podporila prácu bezpečnostných zložiek. "Denne pracujú na tom, aby zabránili fanatikom a radikálnym moslimom v spôsobovaní bolesti a chaosu v našich mestách," znie vyhlásenie federácie.

Podľa portálu Times of Israel Bar-Hen odsúdil niektorých politikov za to, že si nevedia rady s radikálnym islamizmom.

Maročan podozrivý z útoku v Barcelone sa zmenil za posledný rok

Podozrivý Younes Abouyaaqoub, ktorý je na úteku po útoku dodávkou do davu ľudí na promenáde v španielskej Barcelone, sa posledný rok správal ako konzervatívnejší veriaci moslim a počas marcovej návštevy v rodisku v Maroku odmietal podať ruku ženám. Uviedli to v nedeľu členovia jeho rodiny.

Younes Abouyaaqoub
Zobraziť galériu (3)
Younes Abouyaaqoub  (Zdroj: TV3)

Príbuzní vyjadrili šok a hnev po zverejnených informáciách, že 22-ročný Abouyaaqoub, ako aj jeho brat a dvaja bratranci sa údajne podieľali na útoku v Barcelone. Všetci spomínaní pochádzajú z malého marockého mesta Mrírt s prevažne berberským obyvateľstvom.

Viac o téme: Rabínútok BarcelonaMeir Bar-Hen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu