Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Britská polícia opäť zasahovala blízko bydliska londýnskych útočníkov

Polícia v Británii uskutočnila ďalšiu domovú prehliadku
Polícia v Británii uskutočnila ďalšiu domovú prehliadku (Zdroj: SITA/AP/John Stillwell)

LONDÝN - Britská polícia pristúpila dnes k ďalšej domovej prehliadke v časti Londýna, ktorá sa nachádza blízko miesta, kde mali bydlisko dvaja z troch páchateľov sobotňajšieho teroristického útoku v metropole. Informuje o tom agentúra AP.

Zásah vo východnej štvrti Ilford sa začal niekoľko hodín po tom, ako polícia oznámila, že všetkých 12 osôb z priľahlej štvrte Barking, zadržaných po útoku v centre mesta, prepustila bez vznesenia obvinení. Podľa vyjadrenia metropolitnej polície, ktoré priniesla stanica BBC, nebol pri uvedenej prehliadke nikto zadržaný.

Trojica útočníkov najskôr v sobotu večer vrazila dodávkou do chodcov na moste London Bridge a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market. Útok si vyžiadal sedem obetí na životoch a niekoľko desiatok zranených. Všetkých troch teroristov - ktorí mali na sebe falošné samovražedné vesty - zastrelili policajti.

Britská verejnosť si dnes obete tohto útoku uctí o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ) minútou ticha. Sprístupnená by mala byť aj kondolenčná kniha v priestoroch samosprávneho úradu londýnskej mestskej časti Southwark.

Z okolia Borough Market medzitým stanica BBC hlásila pretrvávajúce uzávierky niektorých ulíc a odklony autobusových liniek. Na moste London Bridge, podobne ako noc predtým na iných troch mostoch cez Temžu, boli medzitým umiestnené bezpečnostné zábrany pozdĺž chodníkov, aby chránili prechádzajúcich chodcov.

Viac o téme: TerorizmusLondýnBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu