Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Protiteroristická razia vo Francúzsku: Ďalší útok v Paríži, bombu našli u 16-ročného dievčaťa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MONTPELLIER - Francúzska polícia dnes na juhu krajiny v oblasti mesta Montpellier zadržala štyri osoby podozrivé z prípravy atentátu v Paríži. Informovala o tom rozhlasová stanica Europe 1. Policajné zdroje potvrdili, že medzi zadržanými je aj 16-ročné dievča.

Podľa policajných vyšetrovateľov sa atentát mal odohrať na niektorom z turistami vyhľadávaných miest v Paríži. Hrozba útoku bola "okamžitá". Atentát mal zrejme spáchať samovražední útočníci vybavení opaskami s výbušninami. 

Počas zatýkania a domovej prehliadky sa u jedného zo zadržaných - 22-ročného muža - našli výbušné látky. Tento mladík, ako aj ďalší zadržaný, 35-ročný muž, boli francúzskym tajným službám známi. Počas domových prehliadok polícia zhabala aj počítačové vybavenie. 

Skupinu podozrivých osôb sa podarilo polícii odhaliť vďaka ich aktivitám na sociálnych sieťach. K zadržaniu podozrivých došlo len deň po tom, ako sa v médiách objavila správa, že okolo spodnej časti parížskej Eiffelovej veže, jednej z najznámejších pamiatok sveta, vyrastie ochranná sklenená stena. Cieľom tohto opatrenia je lepšia ochrana pred prípadnými teroristickými útokmi.

Francúzska polícia pred týždňom zadržala muža z Egypta, ktorý v blízkosti parížskeho Múzea Louvre zaútočil na vojenskú hliadku. Muž počas policajného výsluchu kategoricky odmietol tvrdenie, že mal v úmysle spáchať atentát. Šlo mu údajne o výlučne symbolické a pacifistické gesto - útok na niečo výsostne francúzske, ktorým chcel odsúdiť účasť francúzskych lietadiel na bombardovaní Sýrie. Vyhlásil, že nemal v úmysle usmrtiť vojakov, ktorí v rámci operácie Sentinelle hliadkujú v uliciach francúzskych miest, najmä v blízkosti tzv. citlivých objektov - chcel len posprejovať diela vystavené v Louvri.

Viac o téme: ParížMontpellier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu