Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Tunisku rozložili aktívnu ozbrojenú teoristickú skupinu: Atentáty na politikov a políciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TUNIS - Tuniské úrady rozložili ozbrojenú teroristickú bunku, ktorá bola aktívna v pobrežnej oblasti okolo mesta Súsa na severovýchode krajiny. Oznámilo to dnes tuniské ministerstvo vnútra.

Bunku tvorilo desať členov vo veku 25-40 rokov vrátane dvoch žien. Išlo o ozbrojenú časť skupiny Ansár aš-Šaría, ktorú v auguste 2013 vyhlásili za teroristickú organizáciu, keďže údajne zohrala úlohu pri atentátoch na politikov. Kedy presne došlo k rozbitiu popísanej bunky, rezort vnútra v citovanom vyhlásení neuviedol.

Členovia tento bunky sa údajne ukrývali v horách a odtiaľ podnikali útoky cielené na políciu a armádne kontrolné stanovištia. Skupina tiež v horách a ich okolí rozmiestňovala míny. S ďalšími teroristami v Tunisku, ale aj v zahraniční, skupina komunikovala prostredníctvom mobilnej aplikácie. Členovia sa tiež priznali k plánovaniu ďalších teroristických útokov, dodalo ministerstvo. V Tunisku bolo od vlaňajška spáchaných niekoľko teroristických útokov, za ktorými stáli prevažne zradikalizovaní islamisti lojálni džihádistickej skupine Islamský štát (IS).

Viac o téme: TerorizmusTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu