Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Veľké protiteroristické razie v Belgicku: Polícia obvinila štyri podozrivé osoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgická federálna polícia dnes pri sérií domových prehliadok vo viacerých mestách vo flámskom regióne zadržala štyri osoby podozrivé z účasti na aktivitách spojených s terorizmom, vrátane financovania teroristických skupín a náboru nových kandidátov pre extrémistické islamské skupiny. Uviedla to tlačová agentúra Belga.

Podľa stanoviska federálnej prokuratúry polícia vykonala okolo 15 razií v mestách Gent, Antverpy a Deinze. Po vypočutí 15 zadržaných vyšetrovatelia štyroch z nich obvinili z účasti na aktivitách teroristických skupín, vrátane ich financovania. Niektorých zo zadržaných úrady podozrievajú z náboru mladých moslimov pre boje v Sýrii, kde sa mali pripojiť k skupine Daeš.

Domové prehliadky belgická justičná polícia vykonala za prítomnosti predstaviteľov Europolu, policajnej agentúry EÚ, a expertov na výbušniny. Pri raziách však neboli objavené žiadne výbušniny ani strelné zbrane.

Federálna prokuratúra zdôraznila, že v tomto štádiu vyšetrovania nemôže dnešné domové prehliadky dávať do spojitosti s teroristickými atentátmi z 22. marca v Bruseli, pri ktorých zahynulo 32 ľudí.

Viac o téme: TeroristiRazieBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu