Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Útok na armádny konvoj v Mali: Ozbrojenci zabili štyroch vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAMAKO - Štyria vojaci dnes zahynuli a ďalší deviati utrpeli zranenia pri útoku neznámych ozbrojencov na konvoj malijskej armády, ku ktorému došlo v oblasti Segou v strednom Mali. Informovala o tom agentúra AP.

Jedno z vozidiel konvoja, ktorý sa pohyboval medzi mestami Diabaly a Nampala, nabehlo na mínu a útočníci naň následne spustili paľbu, povedal plukovník Abdoulaye Sidibe, ktorý dodal, že traja z deviatich zranených vojakov sú vo vážnom stave. K zodpovednosti za dnešný incident sa nikto neprihlásil, avšak podobné útoky najmä v oblastiach Segou a Mopti podniká islamistická skupina Ansar Dine (Obrancovia viery) napojená na teroristickú sieť al-Káida.

Islamistickí ozbrojenci napojení al-Káidu obsadili v roku 2012 prevažne púštny sever Mali. Predchádzalo tomu povstanie tamojších separatistov, ktoré islamisti využili na svoje ciele. Na pomoc malijskej armáde, ktorá nedokázala zastaviť rýchly postup islamistických povstalcov na juh, bola v roku 2013 vyslaná francúzska vojenská misia. Od júla 2013 pôsobí v Mali aj misia OSN (MINUSMA) pozostávajúca z približne 12.000 vojakov a policajtov z takmer 40 štátov.

Viac o téme: Armádaútok MaliBamako
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu