Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Polícia zabránila veľkej tragédii: Tínedžer (16) plánoval útok vo Francúzsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Šestnásťročného chlapca zatkli v jeho dome v Paríži za údajné plánovanie útoku, ktorý mal podniknúť tento víkend. Premiér Manuel Valls pritom varoval, že približne 15.000 ľudí vo Francúzsku zrejme prechádza procesom radikalizácie.

Predstaviteľ bezpečnostných zložiek dnes oznámil, že tínedžera zatkli v sobotu po tom, čo francúzske tajné služby "odhalili hrozbu". Predstaviteľ dodal, že prípad nesúvisí z tohtotýždňovým zatknutím štyroch žien a muža za prekazené teroristické útoky, vrátane jedného neďaleko slávnej katedrály Notre-Dame.

Tajní agenti podozrievali chlapca, že plánuje tento víkend uskutočniť útok nožom na verejnom mieste, uviedol zdroj z justície. Odmietol však konkretizovať názov miesta, kde malo k útoku dôjsť, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Tínedžer bol už v domácom väzení kvôli výnimočnému stavu vo Francúzsku, v rámci ktorého sú pod mimoriadnym dohľadom úradov desiatky ľudí.  Francúzsky premiér Valls dnes v interview znovu pripomenul, že ohrozenie Francúzska teroristickými útokmi je na najvyššej úrovni a "každý deň nejaký útok prekazíme... aj teraz, keď vám o tom hovorím".

Viac o téme: útok Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu