Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO sýrskej beznádeje: Daeš opäť kruto udrel, útoky zabili desiatky ľudí!

Sýria sa zmieta v útokoch
Sýria sa zmieta v útokoch (Zdroj: Twitter)

KÁMIŠLÍ - Teroristická organizácia Daeš sa prihlásila k dnešnému bombovému útoku v prevažne kurdskom meste Kámišlí ležiacom na severovýchode Sýrie. Prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amak vyhlásil, že terčom samovražedného útočníka v nákladnom aute naloženom výbušninami bolo veliteľstvo kurdských Ľudových obranných jednotiek (YPG).

Daeš tvrdí, že zahynulo zhruba 100 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Podľa agentúry DPA, odvolávajúcej sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), explodovali dve nálože, pričom zahynulo najmenej 14 ľudí a vyše 50 utrpelo zranenia. O druhom výbuchu SOHR podrobnosti neposkytlo. 

Sýrska štátna televízia, na ktorú sa odvolala agentúra AP, najskôr informovala o 22 mŕtvych a jednom bombovom útoku. Neskôr podľa agentúry Reuters spresnila, že išlo o dva útoky: v prvom prípade explodovalo auto s výbušninami, v druhom motorka s výbušninami, pričom zahynulo najmenej 31 ľudí a 170 utrpelo zranenia. 

Agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje uviedla, že zahynulo najmenej 44 ľudí a vyše 140 ďalších utrpelo zranenia.

 

 

Viac o téme: útok Sýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu