Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé video len pre silné žalúdky: Sýrski rebeli surovo popravili dieťa, odrezali mu hlavu!

Povstalci a ich obeť. Zobraziť galériu (3)
Povstalci a ich obeť. (Zdroj: youtube/twitter)

ALEPPO - Na internete sa objavil videozáznam, ktorý zrejme zachytáva, ako sýrski povstalci odrezali hlavu zhruba desaťročnému chlapcovi. Povstalci tvrdili, že išlo o Palestínčana a provládneho bojovníka. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Na videu piati muži pózujú s vystrašeným dieťaťom. Jeden z mužov drží chlapca za vlasy. Neskôr je tento muž nafilmovaný, ako "zrejme" odrezáva chlapcovi hlavu, uvádza BBC. K tomu činu došlo údajne v dedine Handarat, severne do mesta Aleppo, kde prebiehajú ťažké boje. V oblasti sa nachádza neoficiálny palestínsky utečenecký tábor, ktorý bol domovom približne 7000 ľudí, kým ich v roku 2013 nevyhnali ozbrojené skupiny.

Desivé video len pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/twitter)

Niektoré sociálne siete identifikovali chlapca ako Abdulláha Issu. Muž na videu tvrdil, že chlapec je bojovníkom z Jeruzalemských brigád - palestínskej skupiny bojujúcej v radoch provládnych síl v oblasti Aleppa.Proopozičný spravodajský portál Enab Baladi informoval, že chlapca zajali v Handarate členovia miestnej povstaleckej skupiny Núr ad-Dín Zangí. Portál zároveň citoval člena politického odboru skupiny, podľa ktorého sa bude prípadom zaoberať nezávislá súdna komisia. Vinníci budú nahlásení vojenskému súdu.

Skupina Núr ad-Dín Zangí údajne v minulosti ťažila z finančnej a vojenskej podpory USA, Británie, Francúzska, Turecka, Kataru a ďalších arabských štátov Perzského zálivu, dodala BBC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu