Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenka Gabika tesne unikla vražednému útoku na letisku: Spoveď o chvíľach hrôzy

Gabriela Kečkéšová Zobraziť galériu (3)
Gabriela Kečkéšová (Zdroj: Facebook)

BRUSEL - Dve hodiny po tom, čo dnes ráno dva teroristické útoky otriasli odletovou halou bruselského letiska Zaventem, stála Gabriela Kečkéšová na letiskovej ploche a nevedela, ako dlho tam ešte bude. Práve na asfalt pred letiskovými budovami boli evakuovaní mnohí z tých, ktorí boli v letiskovej budove okolo 08:00 SEČ, kedy teroristi zaútočili.

"Počuli sme ani nie tak tú ranu, ako skôr utekajúce davy ľudí, ktorí sa blížili letiskovou halou," opísala situáciu v telefonickom rozhovore Slovenka pracujúca v Európskej komisii, ktorá mierila na dovolenku. Byť tak blízko podobnej udalosti podľa nej vôbec nie je príjemné. "Určite, samozrejme som sa bála. Je to šokujúce, keď vidíte tých utekajúcich ľudí, ktorí nevedia, čo sa deje," poznamenala.

Slovenka Gabika tesne unikla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V okamihu explózie práve prechádzala letiskovou bezpečnostnou kontrolou. V termináli, kde sa tragédia stala, bola necelých desať minút predtým. Vo vzniknutom chaose boli cestujúci z budovy evakuovaní. Kečkéšová je tak medzi stovkami ľudí, ktorí na vývoj situácie čakajú priamo na letiskovej ploche.

VIDEO Ľudí evakuovali na letiskovú dráhu

Ľudia na dráhe letiska v Bruseli po výbuchu

Zaventem zostane uzavreté do stredajšieho rána a dnešn lety boli odklonené napríklad do Amsterdamu a na ďalšie letiská. "Uvidíme, aké budú inštrukcie personálu," podotkla Kečkéšová. O niečo neskôr sa ľudia dozvedeli, že môžu z letiska odísť pešo a vziať si o kus ďalej taxi. Podobnú cestu už mnohí zvolili hneď ráno a televízie tak ukazujú prúd pasažierov, často s kufríkmi na kolieskach, na opustenej ceste od letiska.

Slovenka Gabika tesne unikla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Letisková hala, kde sa útok odohral, ​​je teraz zavretá a pracujú v nej a okolo nej policajti a bezpečnostné sily. "Veľa toho nevidím, je to tam celé uzavreté," povedala Kečkéšová telefonicky ČTK.

Viac o téme: BruselZaventem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu