Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Súd vraj vynášal verdikty proti Božím zákonom: Atentátnici ho vyhodili do vzduchu, 17 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

ISLAMABAD - Na 17 stúpol počet obetí pondelňajšieho samovražedného bombového útoku v areáli súdu v provincii Chajbar Paštúnchvá na severozápade Pakistanu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podľa slov tamojšej polície zahynuli pri útoku, ku ktorému došlo počas dopravnej špičky v okrese mesta Čársadda, aj dvaja policajti a jedna policajtka, ako aj jedno dieťa. Počet obetí útoku vzrástol, keď v noci nadnes podľahlo zraneniam šesť osôb z celkového počtu vyše 20 zranených. 

K zodpovednosti za útok sa prihlásila extrémistická skupina Džamáat al-Ahrár, napojená na militantov z pakistanského Talibanu. Svoj čin popísala ako útok na súdnictvo, ktoré vynáša verdikty "proti Božím zákonom." 

Hovorca skupiny uviedol, že útok na súd bol odplatou za minulotýždňovú popravu Mumtaza Kadrího, odsúdeného za vraždu guvernéra provincie Pandžáb Salmána Tasíra z roku 2011.

Samotné mesto Čársadda sa stalo dejiskom útoku v januári. Ozbrojenci z fundamentalistického hnutia Taliban tam zaútočili na Báčá Chánovu univerzitu. Útok si vyžiadal životy 21 študentov a učiteľov, ako i desiatky zranených.

Páchateľmi boli štyria strelci, ktorí vošli do komplexu univerzity a spustili streľbu na študentov a pedagógov v triedach aj na internátoch. Pri útoku použili i výbušniny. Privolané zásahové jednotky všetkých štyroch páchateľov zlikvidovali.

Viac o téme: Atentát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu