Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hrozba ďalšieho útoku vo Francúzsku: Zo školy museli evakuovať vyše 2000 žiakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

COMPIEGNE - Vyše 2000 žiakov strednej školy evakuovali dnes na severe Francúzska z dôvodu bombovej hrozby, ktorá sa objavila na internete. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenia miestnych úradov.

Hrozbu zverejnil na sociálnej sieti Twitter neznámy mladý muž. Ten podľa vyjadrenia rozhlasovej stanice France Info tvrdil, že rádiom riadené bomby poskrýval na viacerých miestach. 

Úrady pre hrozbu evakuovali žiakov strednej školy Mireille Grenet v meste Compiegne, ležiacom približne 100 kilometrov severne od Paríža. Študenti údajne zo školy odchádzali pokojne, pričom väčšina z nich išla priamo domov, prípadne si ich vyzdvihli rodičia. 

Tamojšie bezpečnostné zložky podľa správ DPA doposiaľ prehľadávajú školu a jej areál s rozlohou približne 59.000 metrov štvorcových. Začali tiež s vyšetrovaním autora príspevku na Twitteri.

Vo Francúzsku platí od parížskych útokov z 13. novembra, pri ktorých zahynulo 130 ľudí, už druhý mesiac výnimočný stav. Posledný násilný incident sa v krajine odohral minulý štvrtok, dodala DPA. Francúzska polícia vtedy zneškodnila muža ozbrojeného nožom, ktorý sa pokúsil zaútočiť na komisariát polície na severe Paríža. Pokus sa odohral práve v čase, keď si Francúzsko pripomínalo prvé výročie útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo.

Viac o téme: FrancúzskoTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu