Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Propagandistické VIDEO sa zvrhlo na smrtiace inferno: Islamského teroristu pred kamerou vyhodili do vzduchu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

HAMA - Na internete sa nedávno objavili zábery zaznamenávajúce strašné a zároveň veľmi nečakané okamihy smrti islamského bojovníka. Vo chvíli, keď natáčal propagandistického video, ho spolu s kameramanom, zasiahol delostrelecký granát sýrskej armády.

Teroristi z Islamského štátu zverejnili VIDEO, z ktorého tuhne krv v žilách: Slovensku vyhlásili vojnu!

Na 40-sekundovom zázname urobenom v sýrskom Hama sa bradatý radikál patriaci pravdepodobne k islamistickej skupine Ajnad al-Sham, chváli obsadením osady Tal Sukayk. Len chvíľu po tom, čo začne hovoriť, ho smrteľne zraní delostrelecký granát, ktorý dopadne priamo za bojovníka a vyžiada si aj život kameramana, sýrskeho aktivistu Ahmeda Abu Hamzu.

"Vďaka bohu sa ukázalo, že to bolo jednoduchšie, ako sme si mysleli, napriek faktu, že táto pozícia bola veľmi dôležitá," stihol povedať terorista, ktorý sa počas rozhovoru obzerá okolo seba. Za ním sa nachádza malý bunker postavený z vriec s pieskom a s plachtou, čo naznačuje, že sa dvojica pravdepodobne nachádza na okraji frontovej línie. Informoval portál dailymail.co.uk.

Propagandistické VIDEO sa zvrhlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Po niekoľkých sekundách na ich pozície udrie granát, objaví sa ohnivý záblesk a oblak dymu. Obraz sa ponorí do tmy a počuť iba výkriky smrtiacej agónie. Ajnad al-Sham spolu s ďalšími spojeneckými skupinami bojuje proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada a ruským silám.

Propagandistické VIDEO sa zvrhlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Ahmed Abu Hamza podľa účtu na sociálnych sieťach pochádzal z Hama a bol zamestnaný na univerzite v Damasku. Jeho priatelia mu na Facebooku vzdali hold a chválili ho za jeho statočnosť a "krásny úsmev." Jeho účet obsahoval aj zábery z prvej línie, ako aj niekoľko obrazov mŕtvych tiel a odťatých hláv.

VIDEO Moslimský učenec z Británie odkázal teroristom IS: Choďte do..., ak sa vám tu nepáči

Video sa na internete objavilo 7. novembra a odvtedy prilákalo značnú pozornosť mnohých ľudí.

Video nie je  vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov

Viac o téme: Sýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu