Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Česi zadržali hľadaného Turka s údajnými väzbami na teroristov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Medzinárodne hľadaného tureckého občana, po ktorom, pátral Interpol kvôli údajným väzbám na teroristov, zadržala česká polícia pri cestnej kontrole. Informáciu zverejnili dnes minister vnútra ČR Milan Chovanec a neskôr hovorkyňa královohradeckej polície Ivana Ježková.

Podľa hovorkyne bol 30-ročný muž kontrolovaný po vytipovaní vozidla s cudzím evidenčným číslom. Napokon sa vďaka policajnej databáze zistilo, že bol v krajine pôvodu odsúdený za kriminálny delikt s teroristickým podtextom a odvtedy sa vyhýba nástupu na výkon trestu. Muža odsúdili za napojenie na organizáciu s politickými záujmami nezlučiteľnými so štátnym zriadením Turecka, poznamenala Ježková. Dodala, že Turek zostáva zadržaný a pripravuje sa podnet na jeho vzatie do vydávacej väzby.

Chovanec sa na svojom konte na Twitteri obmedzil na informáciu o zadržaní medzinárodne hľadanej osoby podozrivej z kontaktov s teroristami. Súčasne poďakoval policajtom za dobrú prácu a poznamenal, že toto zadržanie je dôkazom funkčnosti prijatých bezpečnostných opatrení po teroristických útokoch v Paríži.

Viac o téme: Turecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu