Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší výbuch v egyptskom hoteli: Islamský štát zabil najmenej 7 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ARIŠ – Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) prevzala zodpovednosť za dnešný útok pred hotelom na egyptskom Sinajskom polostrove, ktorý si vyžiadal najmenej 7 mŕtvych a 17 zranených. Informovala o tom agentúra Reuters.

Bomba umiestnená v aute dnes explodovala pred hotelom v meste Aríš na severe polostrova, kde boli ubytovaní justiční predstavitelia monitorujúci priebeh egyptských parlamentných volieb. 
Pri explózii prišli o život dvaja sudcovia a dvaja policajti. Medzi zranenými sú príslušníci polície, vojaci i civilisti. 

"Brat túžiaci po mučeníckej smrti vrazil s autom, v ktorom bola nálož, do príslušníkov bezpečnostných síl, strážiacich hotel Swiss Inn, v ktorom bývalo 50 sudcov," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré prostredníctvom Twitteru rozšírili stúpenci Islamského štátu. 

Po prvom atentátnikovi nasledoval ďalší, ktorému sa podľa vyhlásenia IS podarilo dostať do hotela a odpáliť sa vo vnútri budovy. Podľa egyptskej armády na hotel postupne zaútočili traja ozbrojenci, z ktorých ani jeden neprežil. 

Výbuchy v Aríši, metropole provincie Severný Sinaj, nastali deň po skončení druhého kola egyptských parlamentných volieb. 

Podobné násilné akcie podniká v tomto regióne egyptská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), nazvaná Sinajská provincia, ktorá sa snaží o zvrhnutie centrálnej vlády v Káhire. 

Viac o téme: SinajIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu