Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zdrvujúce priznanie najhľadanejšieho teroristu: Po parížskej masakre sa zdôveril kamarátovi

Saleh Abdeslam  je stále na úteku
Saleh Abdeslam je stále na úteku

PARÍŽ/BRUSEL - Jeden z najhľadanejších vrahov, ktorý neváhal preliať krv viac ako sto nevinných ľudí, má zrejme svedomie. Terorista Saleh Abdeslam z IS, ktorý je momentálne stále na úteku, svojmu priateľovi v Bruseli vylial srdce.

Saleh Abdeslam sa mal svojmu priateľovi z bruselského predmestia Molenbeek 17. novembra priznať, že ľutuje svoju účasť na teroristických útokoch. „Zašlo to priďaleko,“ povedal. Bojí sa však ustúpiť, pretože hnutie IS by sa mohlo pomstiť na jeho rodine.

Bojovníci IS neboli nikdy bližšie Slovensku: Všetci neveriaci zomrú, vyhlásil Poliak na VIDEU

Vyšetrovatelia pracujú s verziou, že Abdeslam svoju úlohu pri teroristickom útoku nedokončil. Pravdepodobne spanikáril a neodpálil na sebe nálož, čiže sa nestal džihádistickým mučeníkom, uvádza Ibtimes.co.uk.

Svedkovia ho videli v Bruseli

Podľa Abdeslamovho brata bol 26-ročný terorista praktizujúci moslim, ktorý však nechodil do mešity na pravidelnej báze a neprejavoval žiadne extrémistické tendencie. Zdroj, ktorý chcel zostať v anonymite, belgickému SudInfo prezradil, že Abdeslam po parížskom útoku utiekol do Belgicka a bol ohromený tým, čo sa deje. Niektorí svedkovia ho údajne naposledy videli kráčať jednou z bruselských ulíc.

Polícia po Salahovi Abdeslamovi naďalej pátra. Jeho stopa sa stratila v priestore medzi mestom Cambrai na severe Francúzska a Bruselom, počas ktorej ho rutinnej kontrole podrobila francúzska dopravná polícia. Hliadka ho nezadržala, keďže v tom čase - minulú sobotu - ešte nepatril k podozrivým. 

Viac o téme: TeroristaParížSaleh Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu