Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zatkla na londýnskom letisku len 18 ročnú ženu: Plánovala teroristický útok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia zatkla na londýnskom letisku Stansted 18-ročnú ženu podozrivú z príprav teroristických činov a členstva v zakázanej organizácii. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície.

Nemenovanú ženu zatkli v piatok príslušníci polície po tom, ako prišla na londýnske letisko Stansted a chystala sa odletieť. Zadržanú ženu previezli na policajnú stanicu do Londýna, kde ostane vo väzbe, spresnila polícia. Tomuto zadržaniu predchádzalo širšie vyšetrovanie, v rámci ktorého už v Británii v októbri zatkli 21-ročného muža.Piatkové zatknutie je posledným zo série zásahov zrealizovaných britskými protiteroristickými zložkami od zvýšenia stupňa národného ohrozenia na druhý najvyšší stupeň vlani v auguste.

Dôvodom je riziko, ktoré pre Britániu predstavujú vycvičení bojovníci po ich návrate z tréningových táborov sunnitskej extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Sýrii a Iraku. Britský premiér David Camerom je aktuálne na dvojdňovej návšteve v Spojených štátoch, kde rokuje a americkým prezidentom Barackom Obamom. Lídri sa dohodli na spoločnom postupe v boji s hrozbou, ktorú pre ich krajiny predstavujú takto vycvičení teroristi. Po nedávnych teroristických atentátoch v Paríži a Belgicku platí v súčasnosti zvýšený stupeň bezpečnostnej pohotovosti takmer po celej Európe, dodal Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu