Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Ďalšia teroristická dráma: Belgicko hlási dve obete!

Protiteroristická operácia si vyžiadala najmenej dve obete
Protiteroristická operácia si vyžiadala najmenej dve obete

BRUSEL - Najmenej dve obete a jedného zraneného si dnes večer vyžiadala protiteroristická operácia v mestečku Verviers na východe Belgicka. Uviedla to belgická rozhlasová a televízna stanica RTBF, avšak bez uvedenia ďalších detailov.

K akcii protiteroristického komanda proti údajnej teroristickej bunke došlo v okolí železničnej stanice tohto 55-tisícového mesta v blízkosti nemeckých a holandských hraníc. Policajné orgány zatiaľ neprezradili, o akú skupinu ide a aká bola miera nebezpečenstva, ktorú predstavovala pre spoločnosť. Podľa prvých informácií bolo počas zásahu, ktorý sprevádzali výbuchy a detonácie, niekoľko ľudí zatknutých. Očití svedkovia pre RTBF vypovedali, že zásahové komando na Rue de la Colline zablokovalo modrú dodávku a auto.

Neďaleká ulica Rue du College bola obsadená policajnými vozidlami, medzi ktorými nechýbali členovia brigády špecializovanej na výbušniny, a tiež sanitkami. Z okolia týchto ulíc bolo počuť viacero výbuchov a prestrelku, a to aj napriek tomu, že obyvatelia predmetných ulíc neboli evakuovaní. Štátna prokuratúra informovala médiá, že bližšie podrobnosti o zásahu polície oznámi na tlačovej konferencii o 20.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu