Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hon na teroristov začal aj v Taliansku: Už 10 podozrivých, všetci sú moslimovia!

Talianski pyrotechnici kontrolujú opustený kufor pri rezidencii bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho v Ríme
Talianski pyrotechnici kontrolujú opustený kufor pri rezidencii bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho v Ríme (Zdroj: TASR)

RÍM - Prokuratúra v talianskom hlavnom meste začala vyšetrovať viacero islamistov žijúcich v Taliansku. Približne desať osôb je podozrivých z kontaktov s džihádistami, oficiálne obvinenie znie teroristické aktivity, informovali tamojšie médiá a tlačová agentúra APA.

Rímska prokuratúra sa podľa dostupných zdrojov zameriava okrem iného detailne aj na fundamentalistickú propagandu na webe.

Taliansky minister vnútra Angelino Alfano dnes pripomenul, že vlani vyhostila jeho krajina 11 islamistov, vrátane imáma severotalianskeho mestečka San Dona di Piave, ktorý vyzýval na antisemitské útoky.

Šéf talianskeho rezortu vnútra potvrdil, že Rím prijal prísne preventívne bezpečnostné opatrenia. "Musíme rozlišovať medzi tými, ktorí sa modlia, a tými, ktorí páchajú útoky. Kontrolujeme mešity, avšak moslimovia majú - v súlade s našou ústavou a zákonmi - právo slobodne sa modliť," zdôraznil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu